BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFisher da tahvil alımlarına karşı----

Fisher da tahvil alımlarına karşı

Fisher da tahvil alımlarına karşı
24 Haziran 2013 - 22:23 www.finansgundem.com

Fed Dallas Başkanı Richard Fisher, bugün yaptığı açıklamada Fed'in tahvil alım programını yavaşlatmasına destek verdiğini söyledi

Bu yıl para politikası hakkında oy hakkı bulunmayan Fed Dallas Başkanı Richard Fisher, ekonominin beklentiler dahilinde ilerleme kaydetmeye devam etmesi durumunda Fed'in aylık tahvil alım programını azaltmasına destek verdiğini söyledi.
Londra'da yaptığı konuşmada Fisher, "Bernanke'nin düşüncelerine tamamen katılıyorum, tahmin edilen veriler yakalandığı takdirde teşvikleri azaltmalıyız" dedi. Merkez bankası şu anda her ay 85 milyar dolar tutarında tahvil alımı yapıyor.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke geçen hafta Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, ekonominin beklenilen seyirde ilerlemesi durumunda bu yıl içerisinde tahvil alım programını azaltmaya başlayıp, 2014 yılının ortalarında da bitirebileceklerini söylemişti. Fisher, ekonomiyi desteklemeye yönelik uygulanan öngörülmedik parasal genişleme programlarına en açık şekilde eleştirilerde bulunan Fed üyesi olarak dikkat çekiyordu.
Politika yapıcıları geçen hafta içerisinde gelecek yılın büyüme tahminini yüzde 3'ten yüzde 3.5'e yükseltmiş ve işsizlikle ilgili beklentilerini ise yüzde 6.5'e kadar düşürmüşlerdi.
Fisher ayrıca "Bu programı desteklediğim söylenemez. Tam istihdam noktasına ulaşmak için ekonominin mali politika yapıcılarından daha fazla teşviğe ihtiyacı var" diyerek ekledi; "Benim arzum tedbirli bir para politikası ile tedbirli bir mali politikanın birleşimi şeklinde."
Fisher, Financial Times'ın bugün yaptığı ve web sitesinde yayınladığı bir röportajda, merkez bankasının varlık alım hızını yavaşlatmasına yatırımcıların aşırı tepki vermemesi gerektiğini ve Bernanke'nin 19 Haziran'da yaptığı açıklamaların ardından yatırımcıların oldukça "kontrolsüz" davrandıklarını belirtti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)