BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinlandiya'dan NATO açıklaması----

Finlandiya'dan NATO açıklaması

Finlandiya'dan NATO açıklaması
09 Aralık 2022 - 11:53 www.finansgundem.com

Finlandiya Savunma Bakanı Kaikkonen, Türkiye'nin ülkelerinin NATO üyeliklerini ne zaman onaylayacağını öngöremediklerini, ancak erken olmasının iyi olacağını söyledi.

Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,ile Ankara’da görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Reuters ile yaptığı söyleşide Kaikkonen, NATO üyeliklerinin onaylama ile ilgili bir soru üzerine,”Ne kadar çabuk olursa o kadar iyi olur” dedi.

Kaikkonen Helsinki’nin, NATO üyelik başvurusu yapan Stokholm ile beraber birliğe katılmayı ve “yalnız” gitmemeyi tercih ettiğini söyledi.

Sürecin 1 yıl alması bekleniyor

NATO üyesi 30 ülke, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılım protokolünü Temmuz başında imzaladı ancak NATO üyesi ülkelerin parlamentolarının bu protokolleri onaylamaları gerekiyor. Sürecin 1 yıl alması bekleniyor.

Bu iki ülkenin NATO üyeliklerine karşı çıkan Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın Türkiye’nin terör suçlarından haklarında arama kararı çıkardığı şahısları iade etmesini talep ediyor. Türkiye onay için bu ülkelerin adımlarını yakından izliyor.

Ayrıca bugün Akar ile görüşmesinin ardından Finlandiya basınına online açıklama yapan Kaikkonen, Finlandiya’nın Türkiye’ye bazı silahların ihraç edilmesine izin verebileceğini belirtti.Ankara daha önce iki ülkenin Türkiye’ye silah ambargosu uyguladıklarını ifade etmişti.

Bakan Akar, Finlandiya Savunma Bakanı ile görüştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)