BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinlandiya, Rusya'ya açılan son kapısını da kapatacak----

Finlandiya, Rusya'ya açılan son kapısını da kapatacak

Finlandiya, Rusya'ya açılan son kapısını da kapatacak
26 Kasım 2023 - 17:45 www.finansgundem.com

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, üçüncü ülke vatandaşlarının sınıra akınının devam etmesi halinde Rusya sınırında açık bulunan son kapıyı da kapatmaya hazır olduklarını söyledi.

Fin radyosu Suomi'ye demeç veren Orpo, "Gerektiğinde Finlandiya doğu sınırını, tüm sınır kapılarını kapatacak ve sığınma taleplerini doğu sınırı dışındaki başka bir yerde kabul edecek. Helsinki-vantaa Havaalanı'nda veya deniz limanlarında sığınma başvurusu yapabilirsiniz, ancak doğu sınırında değil" dedi.

Finlandiya, üçüncü ülkelerden kontrolsüz göç akını nedeniyle sınırdaki 8 kapıdan 7'sini kapatmıştı. Sınır kapılarını kapatma kararı 23 Aralık 2023'e kadar yürürlükte kalacak.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya-Finlandiya sınırındaki bazı geçiş noktalarını kapatan Helsinki'nin kararının üzüntü verici olduğunu belirtmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da, Finlandiya'nın Rusya sınırındaki sınır kapılarını kapatma kararının Avrupa'da yeni ayrım hatları yarattığını, Moskova'nın bu eylemlere vereceği yanıtın bakanlıklar arası bir formatta olacağını vurgulamıştı.

Rusya'dan Finlandiya'ya tehdit gibi uyarı

 

Finlandiya, NATO'da güvenli hissediyor

 

Finlandiya’dan Ukrayna’ya 105 milyon euroluk yardım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)