BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFındıkta fiyat 6.5 TL----

Fındıkta fiyat 6.5 TL

Fındıkta fiyat 6.5 TL
02 Haziran 2013 - 09:17 www.finansgundem.com

GZO Başkanı Keskin: "Geçen hafta 5.5 liradan satılan fındık, serbest piyasada 6.5 liradan işlem görüyor"

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Musa Keskin, serbest piyasada 2012 ürünü fındık fiyatının 6,5 liraya yükseldiğini söyledi.
Keskin, Giresun'da fındığın geçen yıl ağustos ayında kilogramı 4 liradan sezonu açtığını anımsattı.
Ekim ayı ortalarına kadar fiyatın 4-5 lira aralığında seyrettiğini ifade eden Keskin, "Ekim ayının ortalarından itibaren piyasada azalan fındık miktarının da etkisiyle fiyat yükselmeye başladı. Kasım ayı başında 5 lira oldu. Kasım ayından itibaren de fındık fiyatı serbest piyasada dengeli bir seyir izledi" dedi.
Mayıs ayı içerisinde yaşanan dolu ve fırtınanın fındıkta oluşturduğu hasar ile piyasanın fındık talebinin, fiyatın hızla yukarılara doğru çıkmasını sağladığını vurgulayan Keskin, şunları kaydetti:
"Mayıs ayının son haftasında fiyatlar yeniden hareketlendi. Geçen hafta 5,5 liradan satılan fındık, serbest piyasada 6,5 liradan işlem görüyor. Bu rakam 2012 ürünü fındığının ulaştığı en yüksek fiyat. Biz son yaşanan gelişmeleri göz önüne aldığımızda fındık fiyatındaki bu artış eğiliminin süreceği kanatindeyiz."
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)