BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFilipinler'de pandemi başında ara verilen yüz yüze eğitime geri dönülüyor----

Filipinler'de pandemi başında ara verilen yüz yüze eğitime geri dönülüyor

Filipinler'de pandemi başında ara verilen yüz yüze eğitime geri dönülüyor
02 Kasım 2022 - 10:37 www.finansgundem.com

Filipinler'de KOVID-19 salgını başlangıcında yüz yüze eğitime ara verilmişti. İki yıl süren aradan sonra yüz yüze eğitime geçileceği açıklandı. Ancak yüz yüze eğitim zorunlu olmayacak, öğrenciler yarı zamanlı ya da uzaktan eğitimi de tercih edebilecek.

Filipinler'de hükümet, ilk ve orta dereceli devlet okullarında yaklaşık iki yıllık aranın ardından yüz yüze eğitime dönüleceğini duyurdu. Yüz yüze eğitim kararının ardından milyonlarca öğrenci, okullara dönmeye hazırlanırken yaklaşık 29 milyon öğrencinin eğitime başlayacağı ülke genelinde öğretmen ve derslik sıkıntısının yaşanacağı kaydediliyor.

Öte yandan, yetkililer, öğrencilerin uzaktan eğitime devam etme ya da yarı zamanlı yüz yüze, yarı zamanlı uzaktan eğitimi tercih seçeneklerinin bulunduğunu da vurguladı.

Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, 2020'de KOVID-19'un da etkisiyle İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana tarihinin en ağır ekonomik "durgunluğuna" giren ülkede ekonomiyi canlandırmak için çeşitli adımlar atıyor.

Marcos Jr, COVID-19 kısıtlamalarını kaldırarak ekonomik durgunluğa son verme girişimlerinde bulunurken ilk olarak maske yasağını kaldırmıştı.

Dünya Bankası verilerine göre, Filipinler'de her 10 çocuktan 9'u yetersiz eğitim alıyor, 10 yaşına gelen çocuklar "okuma ve anlama" zorluğu yaşıyor.

Sürdürülebilirlik için "eğitimde birlik adımı"

 

İngiltere, haftalık eğitimi 4 güne düşürmeyi planlıyor

 

Eğitimde yeni dönem: 5 yaş zorunlu kapsamına alınıyor!

 

TSK'dan Libyalı pilotların eğitimine katkı

 

Bir ülkeye daha Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)