BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFIFA'dan kulüplere dev ödeme----

FIFA'dan kulüplere dev ödeme

FIFA'dan kulüplere dev ödeme
13 Ekim 2022 - 16:39 www.finansgundem.com

Katar'da gerçekleşecek olan 2022 Dünya Kupası'nda FIFA, kulüplere toplamda 209 milyon euro ödeme yapacağını duyurdu.

Futbolun en büyük organizasyonu Dünya Kupası başlıyor. Organizasyon 20 Kasım - 18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

Dünya Kupası başlayacağı için liglere Kasım ayı ortasından itibaren ara verilecek. Uluslararası Birlik Futbolu Federasyonu (FIFA) bundan dolayı kulüplere destek olmak için ödeme yapacağını duyurdu.

FIFA'nın internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, turnuva boyunca toplamda 209 milyon dolar ödeme yapılacağı belirtildi. Öte yandan kulüplerin turnuvaya göndereceği her bir oyuncu için günlük 10 bin dolar alacağı ifade edildi.

Kulüplere günlük 10 bin dolar

Yapılacak ödemeler her oyuncunun kulübüne, turnuvada kaldığı süre boyunca günlük 10 bin dolar şeklinde olacak. Bu ödemeden oyuncunun son 2 sezonda forma giydiği tüm kulüpler faydalanabilecek.

Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 Dünya Kupası'da FIFA, kulüplere her bir oyuncu için günlük 8 bin 350 dolar ödeme yapmıştı.

2018'deki turnuvaya 400 kulüpten oyuncu katılmış ve Manchester City 5 milyon dolarla turnuvaya oyuncu gönderen kulüpler arasında en çok gelir elde eden takım olmuştu.

Katar'daki Dünya Kupası'na içki izni

 

Dünya Kupası'nın tarihi değişti

 

Dünya Kupası'nda gruplar belli oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)