BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFIFA, Avrupa takımlarının One Love planını bozdu----

FIFA, Avrupa takımlarının One Love planını bozdu

FIFA, Avrupa takımlarının One Love planını bozdu
22 Kasım 2022 - 00:55 www.finansgundem.com

Dünya Kupası'nın Avrupalı takımları, takım kaptanlarının 'One Love' kol bandı takma fikrinden vazgeçti. FIFA, oyuncuları sarı kart ile tehdit ederek, oyuncuların LGBTQ dayanışma planını bozdu.

Avrupalı takımlar, Dünya Kupası'nda kaptanlarının LGBTQ ile dayanışma için takmayı düşündüğü 'One Love' kol bandı planından vazgeçti. 

FIFA'nın bandı takacak oyunculara sarı kart göstereceği uyarısını yapmasının ardından takımlar geri adım attı.

İngiltere, Almanya, Galler, Belçika, Danimarka, Hollanda ve İsviçre federasyonları, "Ulusal federasyonlar olarak oyuncularımızı ceza almaları da dahil olmak üzere sportif yaptırımlarla karşı karşıya kalabilecekleri bir pozisyona sokamayız." açıklamasında bulundu. 
 

''Oyunculara sarı hoşgörüye kırmızı kart''
İngiltere ve Galler'deki taraftarları temsil eden "Futbol Taraftarları Derneği" de yaptığı açıklamada "Bugün kendimizi ihanete uğramış hissediyoruz. Bugün oyunculara sarı kart, hoşgörüye ise kırmızı kart gösterilmiştir" dedi.

Girişime İngiltere kaptanı Harry Kane ve Alman kaleci Manuel Neuer gibi isimler liderlik ediyor. 

Neuer: Korkmuyoruz


Takılmak istenen kol bantların, eşcinselliğin yasadışı kabul edildiği Katar'da, bu uygulamaya karşı sembolik bir protesto olacağı düşünülüyordu. 

Alman milli takımının deneyimli kaptanı Neuer, söz konusu kol bandını "yaptırım tehdidine" rağmen  yine de takmayı planladığını ifade ederek "(Alman Futbol Federasyonu'nun) tam desteğine sahibiz, korkumuz yok" dedi.

İngiltere kaptanı Kane de 'One Love' girişimi duyurulduğunda, kol bandını takarak Dünya Kupası'ndaki diğer futbolculara katılmaktan dolayı "onur duyduğunu" ifade etmişti.

Kane, "Kaptanlar olarak hepimiz sahada birbirimize karşı yarışıyor olabiliriz, ancak her türlü ayrımcılığa karşı birlikte duruyoruz" dedi.

''Zihindeki hasar''

Eşcinselliğe yönelik yasaları tartışılan Katar'ın eski milli futbolcusu ve Dünya Kupası elçisi Khalid Salman,  bir Alman televizyonuna verdiği röportajda eşcinselliği "zihindeki hasar" olarak nitelendirmişti. 

FIFA Başkanı Gianni Infantino ise cinsel yönelimde ayrım yapılmaksızın herkesin Katar'a kabul edileceğini duyurdu. FIFA Başkanı, turnuva öncesi yaptığı açıklamada "Bu konuyu en üst düzey yöneticilerle konuştum, herkesin hoş karşılanacağını teyit edebilirim" dedi. 

İran milli takımından Dünya Kupası'nda rejim karşıtı açıklama

 

Rusya LGBT propagandası yasağını genişletiyor

 

Trump LGBT'yi hedef aldı: Yalnızca erkekler ve kadınlar vardır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)