BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFeyzioğlu: Kuvvetler ayrılığı için HSK'nın yapısı yeniden düzenlensin----

Feyzioğlu: Kuvvetler ayrılığı için HSK'nın yapısı yeniden düzenlensin

Feyzioğlu: Kuvvetler ayrılığı için HSK'nın yapısı yeniden düzenlensin
02 Eylül 2019 - 11:59 www.finansgundem.com

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Beştepe'de düzenlenen Adli Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada "HSK'nin yapısının, kuvvetler ayrılığını tam olarak sağlayacak şekilde Meclis'imizde uzlaşma ile yeniden düzenlenmesini öneriyoruz." dedi.

Barolar arasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılması sebebiyle tartışmalara yol açan törende Avukat Feyzioğlu, "Türkiye Barolar Birliği hiçbir siyasi partinin muhalifi veya destekçisi değildir."şeklinde konuştu.

Feyzioğlu, "Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde sorunlarımızın önemli bir kısmının çözümüne yer verilmiştir." diyerek konuyla ilgili bazı noktalara değindi. Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, "Tutuklama tedbirinin peşin ceza gibi uygulanmasına sebebiyet veren katalog suçlar kanundan çıkarılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu ayrıca düşünce özgürlüğünü ilgilendiren her suç tipinin mutlaka Yargıtay’ın denetiminden geçmesi gerektiğini vurguladı.

Feyzioğlu tartışmaya açmak istedikleri öneriyi şu şekilde belirtti: "Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerinin yarısını TBMM’nin örneğin 3/5 gibi nitelikli bir oyla, dolayısıyla yüksek bir uzlaşmayla belirlemesi. Bu durumda uzlaşma kaçınılmaz olarak liyakat temelli olacaktır. Kalan üyelerin de Yargıtay ve Danıştay genel kurullarında yine nitelikli oyla belirlenmesi. Ayrıca Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu’na da aynı şekilde belli sayıda üye seçme yetkisi verilmesi. Elbette önerimizi tüm yönleriyle tartışmaya hazırız."

Feyzioğlu'nun ardından Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit konuşmasına başladı. Cirit, "Yargının, yasama ve yürütme organı başta, tüm güç odakları karşısında bağımsız olması, hukuk devletinin değişmez ilkesidir."dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)