BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFETÖ'den tutuklu ABD Konsolosluğu çalışanı için AİHM'e başvuru----

FETÖ'den tutuklu ABD Konsolosluğu çalışanı için AİHM'e başvuru

FETÖ'den tutuklu ABD Konsolosluğu çalışanı için AİHM'e başvuru
18 Eylül 2019 - 10:48 www.finansgundem.com

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan ve 'FETÖ üyeliği' suçlamasıyla tutuklanan Metin Topuz'un avukatlarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurduğunu ve bu başvurunun kabul edildiğini belirtildi.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz 4 Ekim 2017 tarihinde İstanbul Başsavcılığının soruşturması kapsamında darbecilikten casusluğa bir dizi suçlama yöneltilerek tutuklanmıştı. 

Topuz hakkında hazırlanan iddianamede 'hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek' ve ‘gizliliğin ihlali' suçları isnat edildi ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıldan 29 yıla kadar hapis istendi.

Reuters'tan Ali Küçükgöçmen'in haberine göre ise, Topuz'un avukatları tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuruda bulunuldu. 

Reuters'a konuşan ve ismini vermek istemeyen bir yetkili ise, Topuz'un avukatlarının başvurusunun mahkeme tarafından kabul edildiğini açıkladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)