BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinFeng Shui ustası Zekiye Çağlıaydın’dan Yang Metal / Fare Yılı----

Feng Shui ustası Zekiye Çağlıaydın’dan Yang Metal / Fare Yılı

Feng Shui ustası Zekiye Çağlıaydın’dan Yang Metal / Fare Yılı
28 Aralık 2019 - 12:36 www.finansgundem.com

Çin astrolojisinden yeni yıla bakan Zekiye Çağlıaydın, küresel ekonomiden sanata, liderlere ve günlük yaşama yönelik 2020’deki beklentileri tek tek sıraladı.

Zekiye Çağlıaydın, özel sektörde yöneticiyken, yeni bir arayışa başlayıp, 6 bin yıllık Çin öğretisiyle hayatı sıfırdan yakaladı. Feng Shui ustalarını dinledi, öğrendikçe kendini yetiştirdi. Sırrı çözdükçe işi büyüttü, öğreticiliğe adım attı. Şimdi de Çin Astrolojisi’ni, elementlerin yakınlaşmasını, çatışmasını, onların ışığında 2020’yi Finansgundem.com okurları için kaleme aldı.

Yang Metal ve Fare yılı 2020’de dünyayı neler bekliyor? Yang Metal günü doğanlar nasıl bir insan olurlar, hangi nitelikleriyle öne çıkarlar? 12 Çin burcu içinde Yang ve Yin enerjiye sahip tek hayvan olan Fare’nin özellikleri nelerdir?

Ateş elementinin yokluğu hayatı nasıl etkileyecek? Toprak desteğinden yoksun Metal elementi neleri etkileme gücüne sahip olacak?

2020’de insanoğlunu nasıl bir ekonomi karşılayacak? Bolluk ve refah mı yoksa kıtlık ve daralma mı?

Hangi burçlar yıla bereketiyle damgasını vuracak?

Küresel liderlerin kavgası sürecek mi? Güzellik ve zarafet gücünü gösterebilecek mi?

Ve, Fare burcuyla uyumlu, yeni yılın şanslı burçları…

İşte Yang Metal / Fare yılı ve insanları…

2020 NASIL BİR YIL OLACAK?

Değişimin sırrı; eskiyle savaşmaya değil, yeniyi inşa etmeye odaklanmaktır…
SOKRATES

Batı astrolojisinden farklı olarak Çin astrolojisi, evrendeki her bir olguyu beş temel elementle ifade eder. Bu yanıyla oldukça kapsamlı ve açıklayıcı olan bu sistemin temelinde Hsia takvimi kullanılmaktadır. Çiftçi Takvimi diye de bilinen bu takvim adını ortaya çıktığı dönemde hüküm süren Hsia hanedanlığından almıştır. Bu takvim kullanılarak, zamanı betimleyen her bir birim (yıl, ay, gün, ve saat) beş elemente dönüştürülerek yorumlanmaktadır. Çin astrolojisi, “Dört Sütun Astrolojisi” olarak da isimlendirilir. Doğum tarihimizi Çin takvimine çevirdiğimizde, doğduğumuz zaman yıl, ay, gün, saat olarak dört ayrı sütunda gösterilmektedir. Her bir sütun ise yer hanesi ve gök hanesi olmak üzere iki farklı element ile temsil edilmekte ve toplam sekiz karakterli bir tablo oluşturulmaktadır. 

Örnek olarak yılın son günü olan 31.Aralık 2019 günü ve 13.30 zamanını, çevirecek olursak;

Yukarıdaki tabloyu elde etmiş oluruz.

Çinlilere göre evrende, her şey beş elementten oluşur ve bunlar; Su, ağaç, ateş, metal ve toprak’tır. Elementler arasındaki ilişkiler ise; kişinin yaşamında karşılaşacağı şansı ya da şanssızlığı belirler. Yani bu verilerle, kişiler iyi şanslarını artırabilir, daha etkin kullanabilir, kötü şanslarına karşı da önlem alabilir veya en aza indirebilirler.

2020 Yılının etkilerine bakacak olursak;

Çin takviminde her yıl iki elementle sembolize edilir demiştik. 2020 yılı da, sütunda görüldüğü üzere üstte Yang Metal, altta ise Çin takvimindeki 12 hayvan burcundan Fare ile temsil ediliyor.

Senenin ruhunu anlayabilmek için öncelikle seneyi sembolize eden iki elementin birbiri ile uyumlu olup olmamasına bakıyoruz. Elementler arasındaki yapıcı ve yıkıcı döngüye göre birbirleri ile uyumlu elementler (ağaç / ateş gibi), senenin sakin ve huzur içinde geçeceğini, birbiri ile anlaşamayan zıt elementler (Ateş / su veya metal/ağaç) ise çatışmaları, kavgayı ve zorlukları beraberinde getirdikleri için senenin pek de kolay geçmeyeceğini anlatır. Bu bilgiler ışığında yeni yıla baktığımızda, metal ve su arasında uyumlu bir ilişki (metal, suyu destekler) olduğunu görüyoruz. Uyumdan dolayı, huzurlu ve barışçıl bir yıl olacak diyebilmeyi isterdik ancak; senenin elementlerine yakından baktığımızda, elementler döngüsünde bu iki element uyumlu gözükse de enerjilerinin Yang olması ve element karakterlerinin agresifliği nedeniyle yeni yılın pek de hoş olmayan, istenmeyen olaylara gebe olduğunu söyleyebiliyoruz. Senenin elementi Yang Metal, savaş, başkaldırı, adalet ve özgürlükleri temsil ettiği için bu konularda protestolar, kargaşa ve çatışmaları çağırabilecektir. Önümüzdeki yıllarda etkisini gittikçe daha fazla hissettirecek olan dişil enerji, kadın hakları ve özgürlükleri ile ilgili protestoların artmasına ve hak kazanımları ile ilgili konuların da  sıklıkla gündemde yer almasına neden olacak...

Yang Metal doğası gereği oldukça yıkıcı, savaşçı bir enerjiye sahiptir. Yang Metal günü doğanlar savaşçı, cesur, dürüst ve askeri komutan niteliklerine sahip olurlar. Tıpkı bir kılıç gibi keskin ve kararlıdırlar. Herhangi bir şey hakkında karar verdiklerinde hemen harekete geçer ve sonuna kadar giderler. Sorumluluk sahibidirler ve aldıkları sorumlulukları mutlaka yerine getirirler. Bilgi ve eğitim onlar için çok önemlidir, kendilerini en iyi şekilde eğitmenin yollarını bulurlar. Kendilerinden zayıflara mutlaka yardım ederler. Arkadaşlık onlar için çok önemlidir ve dostları için her türlü fedakarlığı yaparlar. Çok gururludurlar ve uzlaşmaları çok zordur ve kolay kolay affetmezler. Mantıkları duygularının önündedir, güçsüz gözükmekten nefret ederler. Dilleri ise oldukça keskindir. Karizmatik ve cömerttirler. Gözlemleri çok iyidir ancak esnek değillerdir. Ünlü komutanlar, krallar, imparatorlar, liderler bu gruptan çıkarlar. Büyük askeri silahlarla, kılıçla temsil edilirler. Adalet ve sadakat duyguları çok gelişmiştir ve haksızlığa karşı çıkarlar. Liderlik vasıflarına sahiptirler ve kahraman gibi davranırlar. Her şekilde savaşçı karakterlerini yansıtırlar. Örnek verecek olursak; Yang Metal insanı olan Ekrem İmamoğlu’nun seçim sürecinde sergilediği tavrı, kitleleri ardından sürükleme gücü tipik bir Yang Metal özelliğidir.

Yine bir diğer ünlü olan; Yang Metal insanı, her zaman filmlerde kahramanı oynayan Arnold Scwarzegger’dir.

Şeytan Prada giyer! Ünlü modacı Miuccia Prada tipik bir Yang Metal/ Fare insanıdır.  Jean Paul Gaultier ve Jennifer Lopez de kendi alanlarında öncülük yapmış sanatçılardır. Diğer ünlü Yang Metal insanları arasında ise; Kraliçe Elizabeth II, Isaac Newton, Martin Luter King, Muhammed Ali ve Tiger Woods, David Sainsbury’den bahsedebiliriz.

İkinci element olan, Fare (su) ise, Okyanus suyudur ve son derece agresif özelliğe sahiptir, önüne çıkan her şeyi yok eder. Yang Metal’in savaşçı özelliği, 12 Çin burcu içinde Yang ve Yin enerjiye sahip tek hayvan olan Fare’nin, bitmek bilmez enerjisi, denetlenemez kişiliği, özgür ruhu, iş kolikliği, ben bilirim tavrı ve zekası ile birleşince 2020’nin türbülanslı, yeni akımlara açık ve özgürlüklerin ön planda olacağı bir yıl olabileceğini söyleyebiliriz. Dünya liderlerinin uzlaşmaz tutumu, sürekli değişen kararları ve fikir ayrılıkları da şimdiden bu senenin zor olacağı örneğini göstermektedir. Ayrıca bu sene hiç ateş elementinin olmaması da suyun hiçbir şekilde kontrol edilemeyeceğini göstermektedir ve su ile ilgili kazalar, şiddetli yağmur fırtınaları, tsunamilere neden olabilecektir. Yine toprak desteğinden yoksun metal elementinin etkisi deniz kazalarına neden olabilecek, ateş / metal çatışması ise uçak kazlarına sebebiyet verebilecektir. 

Doğal afetler;

Toprakla ilgi dağcılık, kayak gibi sporları yaparken çok dikkatli olmanızı öneriyoruz ki yakın zamanda Uludağ’da kaybolan dağcılara zor ulaşılabildi. Keza yamaç paraşütü vb. sporlarda da dikkatli olmanızda fayda var.

60 yıl önce, 14 Aralık 1960’da İstanbul Boğazı’nda World Harmony adlı Yunan gemisiyle Peter Zoranic isimli Yugoslav bandıralı petrol tankeri çarpışmış, 52 gemici hayatını kaybederek, tüm İstanbul halkı üç ay süren bir kabus yaşamıştır.

Bir başka kaza da 19 Ocak 1960 Ankara Esenboğa havaalanına yaklaşırken düşen Sud Avration Caravelle uçağında 42 kişi yaşamını yitirmiş, 26 Şubat 1960’da ise Alitalia’ya ait uçak düşmüş ve 34 kişi hayatını kaybetmiştir.

Tarihin en ağır depremi Yang Metal / Fare yılında, Şili’de, Valdidia yakınlarında 22 Mayıs 1960’da 9.5 şiddetinde meydana gelmiş, ardından oluşan tsunami sonucunda yaklaşık 5.000 kişi can vermiş ve pek çok insan da evsiz kalmıştır.

Bir başka ağır deprem 29 Şubat 1960’da Fas’ta meydana gelmiş ve yaklaşık 15.000 kişi ölmüş, 35 binden fazla insan evsiz kalmıştır.

Yine Yang Metal/ Fare yılında, Güney Afrika’da 21 Haziran 1960’da bir kayanın maden ocağı üzerine yuvarlanması sonucu göçük meydana gelmiş, büyük bir facia yaşanmış, 437 madenci hayatını kaybetmiştir.

60 yıllık döngü - 1960 da neler oldu?

Bu sene neler olabileceğini tahmin etmeye çalışırken 60 yıl önce neler olmuşa bakmak bize ışık tutacaktır. Neden 60 yıl önce dersek; Çin takvimine göre 60 yılda bir aynı elementler ve burç birleşimi tekrar eder. Bu yüzden bu seneyi anlamak için 1960 da neler oldu onlara bakmakta yarar var.

1960 (Yang Metal/ Fare) yılına baktığımızda özgürlüklerle ilgili hareketleri görmekteyiz. Nijerya, Somali, Kongo gibi ülkelerin de içinde olduğu 17 Afrika ülkesinin özgürlüklerine kavuştukları yıl olmuştur. Keza Kıbrıs da İngiltere’den ayrılmıştır.

Aynı dönemde haksızlığa karşı pek çok protesto gösterileri başlamış ciddi sonuçlara neden olmuştur. Bunlardan biri, U.S North Carolina’da başlayan ırk ayrımına karşı olan sivil harekettir. Yine aynı dönemde ülkeler arasında da pek çok sıkıntı durumlar olmuştur. A.B.D ve U.S.S.R (Eski Sovyetler Birliği) arasında, Sovyetler Birliği’nin, ABD’nin U-2 adlı casus uçağını düşürmesi nedeni ile gerginlik çıkmış, yine Tokyo Üniversitesi’nde başlayan Amerika karşıtı gösteriler kavgaya dönüşmüş ve 589 kişinin sakat kalmasına neden olmuştur. Aynı yıl yine Güney Afrika’da başlayan adalet ve eşitlik isteği için yapılan gösterilerde 69 kişi ölmüş, 189 kişi yaralanmıştır.

Almanya’yı ikiye bölen Berlin Duvarı yine bu yıl yapılmış, etkisi ekonomi de tıkanmalara yol açmıştır.

Yine Yang Metal ve Fare yılı olan 1960 yılında ülkemizde de hükümet aleyhine gösteriler başlamış ve artarak 27 Mayıs’ta ihtilal ile sonuçlanmış, 7 kişi ölmüş ve biri Başbakan, ikisi bakan olmak üzere üç siyasetçi idam edilmiştir. 1960 ihtilali ülkemizde toplumsal ve ekonomik alanda dönüşümsel etkiler yaratmış, sonrasında ekonomik zorluklar yaşanmıştır.

Bahsettiğimiz yaşanmışlıklar bize gösteriyor ki 2020 yılı da hak, hukuk, ideolojik ayrılıklar ve özgürlük arayışlarına sahne olacak ve bu yolda gösteriler olabilecektir. Yılın ilk yarısında çıkabilecek olan masum gösteriler, sonbaharla birlikte metal elementinin en kuvvetli olduğu dönem itibari ile ciddi protestolara dönüşebilecektir.

Kültür, sanat ve bilimdeki gelişmeler;

Yıllar önce tüm dünyayı kasıp kavuran Beatles yine bir Metal/ Fare yılı olan 1960’da müzik kariyerine başlamıştı. 1960’da güzellikle ilgili endüstri öne çıkarak önem kazanmıştır. Metal elementi cildi temsil ettiği için güzellik ve zarafet bu yıl yine ön planda olacak. Yine o yıllarda sanatsal faaliyetlerde değişim başlamış, Hollywood’da  Peter Pan ve Oz Büyücüsü gibi fantastik filmler yapılmıştı.

Yıllar önce bulunmuş olan Lazer 1960’dan itibaren göz tedavisinde kullanılmaya başlanmış. Yine aynı yıl kalp pili kullanılarak pek çok kalp hastasına umut ve çare olmuştur.

1960’da savaş sonrası başlayan rahatlamayla ‘çiçek çocuklar’ diye bilinen Hippi akımı başlamıştı. Hazcılığa dayanan bir felsefe akımını başlatan bu grup alabildiğine özgür ve devrimci düşünceyle hareket ediyor, sabit düzen kurmuyorlardı.

Altmışlı yıllar yine Feminizm hareketlerinin başladığı yıllar olmuştu ve önümüzdeki yıllarda daha önce bahsettiğimiz gibi yine dişil enerjiye dönüş başlayacaktır. Vee yine bu yıl, kadınların öncülük edeceği, hak ve adalet gösterilerine sahne olabilecektir.

2020'de Sağlık

Metal elementi, akciğerler, burun gibi solunum organları ve cildi temsil eder. Su elementi olan Fare ise böbrek, idrar yolları ve üreme organlarıyla ilgilidir. Bu sene Su elementinin aşırı yoğun olması bu alanlarda sorunlara neden olabilir.

Ateş ve Toprak elementlerinin hiç olmaması ise sindirim problemleri, mide de hassasiyet, diyabet sorunları, bağışıklık sistemi, kalp ve kan dolaşımı gibi sorunlara yol açabilir. Genel anlamda yorgunluk hissine neden olabilir.

Su yılından kaynaklanan nem ve ıslaklık, ateş elementinin hiç olmaması, romatizmaya ve kemik hastalıklarına neden olabilir. Eğer bu alanlarda hassasiyetiniz varsa bu yıl sağlığınıza ekstra dikkat etmeli ve hem zihin hem de beden sağlığınıza gereken özeni göstererek seneyi daha rahat geçirmeye çalışmalısınız. Soğuk elementler sınıfındaki metal ve suyun hakim olduğu bu 2020 senesi depresyona en fazla yatkın olabileceğimiz bir yıl olduğu için özellikle ruh ve zihin sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Ayrıca meditasyon ve yoga yardımı ile nefes alışverişimizi izlemek bize ruhsal dolayısıyla fiziksel sağlığımız adına yardımcı olacaktır. İç dünyamızın aydınlanması dış dünyamızı da aydınlatacaktır. Her ne kadar bol su senesine giriyor olsak da bizler bol güneşli bir ülkedeyiz ve bu şansımızı kullanarak güneşi kaçırmadan, açık havadan yararlanmayı ve anımızın tadını çıkarmayı ihmal etmeyelim diyoruz.

2020'de Ekonomi

Hepimizin tüm yaşamımızı, sağlığımızı da etkileyen ekonomiye gelince; beş element sisteminde, Ateş elementi mutluluk, neşe ve iyimserliği simgeler. Ateşin varlığı insanların ekonomiye olan güvenini artırır, kolay para harcanır ve borsada yükselişlere sebep olur.  Geçtiğimiz 2016 ve 2017 yılları ateş yıllarıydı. 2018’de toprak yılına girmemiz ile ateş elementi de kayboldu. 2019’la birlikte su elementi hakim olmaya başladı. Elementler döngüsünde su korkuyu ifade eder ve korku olduğunda insanlar para harcamaktan kaçınır, temkinli davranır. Dolayısıyla ekonomide daralmalar meydana gelir. Tekrar ateşin gelmesi ise 2025’leri bulacağı için önümüzdeki dönem ekonomik açıdan daralan bir dönem olacak ve büyüme hızı önemli ölçüde yavaşlayacaktır. Ancak her kriz içinde yeni fırsatları da barındıracağı için biz yine de iyimser olmaya çalışalım. 2018’de başlayan ve 2019’da da devam eden, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşları, dünya ekonomisi ve küresel yatırımcılar için çok fazla korku ve belirsizlik yaratmıştı. Bir önceki Fare / Su yılına baktığımızda 2008’de Wall Street’te adeta bir kasırga esmişti. Gayrimenkul endüstrisinin yol açtığı bu kasırga 2013 yılına dek sürmüş ve büyük bir durgunluk yaşanmıştı. 2022’den sonra ağaç yılları ile birlikte yeniden hareketleneceğimizi umuyoruz ancak tam anlamıyla dönüşüm 2025’den itibaren ateş elementinin gelmesiyle birlikte olacak.

Bu yılın bereketli sektörleri hangileri olacak?

Birinci iyi sektör, Ateş elementinin temsil ettiği sektör. Metal, Ateş için para demek ve Ateş elementinin temsil ettiği sektörler en verimli sektör olacak, bunlar, enerji, yeme-içme, eğlence, finans, kimya.

İkinci iyi sektör Toprak elementine ait. Su, Toprak için para demektir ve Toprak’la ilgili sektörler verimli olacaklar. Gayrimenkul, inşaat, madencilik, otelcilik, tarım, sigorta, teknoloji ve software (yazılım) sektörleri olacak.

Metal elementi için ağaç, para ve o da bu yıl yok. Otomobil, bankacılık, makine ve mühendislik sektörleri ise aktif ve üretken olabilecekler ancak pek karlı olamayacaklar.

Su için para ateş ve bu yıl hiç yok… Aynı zamanda Su ile ilgili sektörler, çok güçlü Su senesi hakim olmasından dolayı çok güçlü bir rekabetle karşı karşıya kalacaklar ve yıl boyu zorlanabilecekler. Suyun temsil ettiği sektörler ise; gemicilik, lojistik, iletişim, moda, spa.

Ağaç elementi için toprak, para ve bu yıl hiç toprak yok ve Ağaç elementinin temsil ettiği sektörler de zorlanacaklar. Ağaç elementinin temsil ettiği sektörler ise; matbaa, yayıncılık, tekstil, kitap-kağıt, dekorasyon ve çevre..

Özetlersek; Ateş, Toprak ve Metal elementlerinin temsil ettikleri sektörler iş yapacaklar. Su ve Ağaç elementlerinin temsil ettikleri sektörler için ise 2020 pek parlak geçecek diyemeyeceğiz.

Fare burcuyla uyumlu burçlar

Öküz, Ejderha ve Maymun burçları bu yılın şanslı burçları olacaktır.

Fare yılında sembolik yıldızlar

Uzun bir karamsar tablodan sonra biraz da güzel şeylerden bahsedelim. Yin toprak veya Yin ağaç günü ya da yılında doğanlar ve sonu 5 ve 9’la biten senelerden birinde doğanlar için, (1955, 1959, 1965, 1969, 1975, 1979… gibi) 2020 Fare yılı, Nobleman (yardımcı melek) senesi.

Nobleman, astrolojide en güçlü olumlu etkilerinden birini temsil eder. Genellikle engellere ve zorluklara bir çözüm getirerek yılın daha rahat ve sorunsuz geçmesine yardımcı olur. Karşınıza, size yol gösterecek, destek olacak insanlar çıkarır. Yolunuzu açar, aydınlatır. Adeta gölgeniz olur, sizi korur, kollar. 2020 sizin Nobleman yılınızsa yolunuz açıktır ve yeni projeler, yeni hedefler için bu güzel şanstan faydalanın.

Eğer Domuz, Keçi veya Tavşan yılı veya gününde doğduysanız, Fare sizin için Peach Blossom (aşk çiçeği). Yıl boyunca çok sosyal olacaksınız, karşı cins tarafından daha çekici bulunacaksınız. Yani aşk kapıda…

Fare yılı ile zıt burçlar

Bu sene Fare ile en zıt element At burcunda..At yılında doğmuşsanız (1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014) 2020 hayatınızı hareketlendirmeye geliyor diyebiliriz. Bu zıtlık, türbulans ve büyük değişiklikler getirebilir. Bu sene hareketli olursanız senenin sizi zorlayacak etkilerini azaltmış olursunuz. Daha fazla seyahate çıkmak, iş değiştirmek ya da ofis veya ev taşımak için iyi bir yıl. Hayatınıza kendi iradenizle hareket ve değişimi dahil ederseniz durumu şansa çevirebilirsiniz. Korunmak için Öküz sembolü taşımalısınız.

Diğer bir zıtlık ise Fare ve Tavşan arasında… Eğer Tavşan yılında (1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011) veya  gününde doğduysanız, eşinizle, arkadaşlarınızla, meslektaşlarınızla  veya aile üyelerinizle çatışma yaşayabilirsiniz, ilişkilerinizde biraz daha anlayışlı, dikkatli olun ve sakinde kalmaya çalışın.

Son olarak yıl ile ilgili söylemek istediğimiz, evet biraz karamsar bir tablo çizilse de, karışıklıklar, kavgalar, durgun ekonomi gibi... Yine de bu kötümser havanın yanında yüzümüzü güldürecek olayların da olabileceğidir. Zira her olay hayatımıza zıtlarıyla gelir ve her yaşadığımız an bize farklı deneyimler sunar. Veee 2020 Fare yılı yenilenmenin, bereketin ve yeni başlangıçların bol olacağı bir yıl olacak...

Yang Metal/ Köpek veya Ejderha burçları ve Fai Kong

Çin astrolojisinde,  Köpek veya Ejderha’nın Yang Metal ile birleştiği doğum haritasına sahip olanlar Fai Kong olarak adlandırılırlar. Eğer doğum gününüz Yang Toprak (köpek) veya Yang Toprak (Ejderha) üstünde Yang Metal’ ise siz de  bir ‘Fai Kong’ olarak aşağıdaki özelliklere sahipsinizdir.

Bu kişiler prensiplerine sıkı sıkıya bağlı, son derece kuvvetli bir karaktere sahip, uzlaşılması zor, dediğim dedik, sert mizaçlı kişilerdir. Hedeflerine ulaşmakta son derece kararlıdırlar ve her zaman bu yolda savaşmaya hazırdırlar. Asla ödün vermezler, istediklerini elde etme konusunda çok başarılı olurlar ve zor şartlar altında bile ayakta kalmayı başarırlar. Yaşamları boyunca küllerinden yeniden doğmayı başarırlar.

Dolayısıyla adaleti ve özgürlüğü temsil eden Yang Metal elementinin hakim olduğu bu seneden de pek barışçıl bir yıl bekleyemiyoruz…

Feng Shui enerjilerine gelince;

Mekanlarımızı etkileyen enerjiler de her yıl değişmektedir. Bu nedenle sene başında (Çin takvimine göre 4 Şubat’ta) iyi ve kötü enerjilerin ev ve ofislerimizde nerelere geldiğine dikkat etmeli ve  gerekli önlemleri almalıyız. İyi enerjilerin olduğu alanlardan ise daha fazla yararlanabilmek için ise o alanları aktive etmekte fayda var.

Bu sene kazaları, belaları, maddi kayıpları temsil eden “5 yıldızı”, doğuda... Bu alanda tadilat ve tamirat yapılmaması ve mümkün olduğunca bu alanların kullanılmaması tavsiyemiz... Olumsuz etkilerini hafifletmek için evlerimizin doğu yönüne metal bir rüzgar çanı asmakta yarar var. Mart, Haziran ve Aralık ayları en kötü enerjiye sahip aylardır.

Hastalıkları temsil eden “2 yıldızı” ise bu sene güneyde. Bazı durumlarda ciddi boyutlara varabilecek sağlık sorunları için gerekli önlemleri almanızda fayda var. Sağlık problemleri olanlar, yaşlılar ve hamileler bu alanlarda fazla zaman geçirmemeli. Bu bölgedeki olumsuz etkilerden kaçınmak için 6’lı metal para asmak veya bu alanda durgun tuzlu su bulundurmak korunmak için yardımcı olabilecektir.

Bu sene kuzeyde kavga ve hırsızlıkları tetikleyen kötü enerjiler bulunmakta. Bu alandaki olumsuz etkileri hafifletmek için  kırmızı  obje kullanmak yararlı olacaktır. Kırmızı bir lamba, örtü, yastık vb. olabilir. Ayrıca sakinde kalıp sinirlerimizi kontrol edebilirsek yargıya varabilecek ciddi sorunları da engelleyebiliriz. Bu alandaki diğer olumsuz enerji nedeniyle de yıl boyunca bu alanda inşaat, kazı ve tadilattan uzak durunuz. 

Skandalları, kayıpları temsil eden diğer olumsuz “7 yıldızı” ise bu sene merkezde. Yanlış anlaşılmalara, arkanızdan dedikodu yapacak, sizi kandıracak  olanlarla hırsızlara karşı dikkatli olmanızı öneririz. Geleneksel çözüm şeffaf bir vazo içinde 3 bambu dalı koymaktır.

Otorite ile ilgili problemleri tetikleyen “6 yıldızı” ise bu sene güneydoğuda. Hukuki problemler açısından bu yöne dikkat etmekte fayda var. Otorite ile ilgili problemleri önlemek için de Güneybatı alanına şeffaf bir vazo içine 3 bambu dalı koymamız çözüm olabilecektir.

Nihayet güzel enerjilere sahip bir yön. Güneybatı yönünde, hem iş hem de aşkı destekleyen olumlu etkiler bulunmakta. Özellikle yaratıcılık alanında çalışanlar, akademik çalışma yapanlar, hayatının aşkını arayıp da evlenmek isteyenler bu güzel etkileri kaçırmasınlar... evli çiftler için ise dikkatli olmakta fayda var...

Batı yönündeki enerjiler ise gelecekteki refah düzeyimizi belirleyecek ve şekillendirecek olumlu etkiler içermekte.  Önemli projelerimizi veya yatırımlarımızı desteleyecek, yeteneklerimizin ve çok çalışmamızın karşılığını almamızı sağlayacak bu olumlu enerjilerden elimizden geldiğince faydalanmalıyız. 

İşte bir başka güzel enerji, Kuzeybatı yönündeki mutluluk, bolluk ve bereket enerjisinden ve para şansından yararlanabilmek için bu alanda mümkün olduğunca vakit geçirmeye çalışmalıyız. Bu bölgenin hareketli ve aydınlık olması da bu olumlu etkilerden daha fazla yararlanmamızı sağlar. 

Kuzeydoğuda ise kariyerinizi destekleyen enerjiler var. Rakiplerinize üstün gelmenizi sağlayacak, kariyerinizde ilerlemenizde yardımcı olacak ve başarılarınızı destekleyecek bu olumlu etkilerden elimizden geldiğince faydalanmaya çalışalım...

Bu olumlu yönlere denk gelen alanlar, açık ve sürekli kullandığınız alanlarsa, yaşam alanlarınızda güzel etkilere sahip olacaksınız..

Sağlık, huzur ve aşk dolu bir yıl diliyoruz…
www.izfengshui.com

YARIN: BURÇLAR

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)