BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFenerbahçe başarısız değil----

Fenerbahçe başarısız değil

Fenerbahçe başarısız değil
18 Mart 2013 - 21:57 www.finansgundem.com

İkisi de Avrupa ve ligde yarışın içinde ama hangisi 1 adım önde? İşte o analiz

Ligde 8. sırada olan ve ezeli rakiplerinin dışında Gaziantepspor, Kayserispor ve Eskişehirspor gibi takımların gerisinde kalan bir takım devralan Ünal Aysal, çok geçmeden Galatasaray'ı eski günlerine kavuşturuken, ezeli rakibi F.Bahçe'nin icraatlarını da gölgede bıraktı.
Vatan'ın haberine göre, geçtiğimiz sezon neredeyse kadroyu tamamen yenileyerek, Aslan'ı yeniden zirveye taşıyan Ünal Aysal, geldiği ilk günden bu yana fark yaratmaya devam ediyor. Ünal Aysal ilk icraat olarak takımın aşına Fatih Terim'i getirdi. Ardından da Fernando Muslera, Emmanuel Eboue, Albert Riera, Felipe Melo, Selçuk İnan, Tomas Ujfalusi, Johan Elmander, Sercan Yıldırım, Engin Baytar ve Ceyhun Gülselam transferleri patladı. Galatasaray, 2011-12 sezonunu şampiyon tamamlayınca da, ezeli rakibi F.Bahçe'nin yaptığı başarılı işler arka planda kaldı.
G.Saray'ın lig şampiyonluğu sonrası Türkiye Kupasını kazanan F.Bahçe, yıllar sonra gelen bu başarısıyla bile sükse yapmayı başaramadı. Yeni sezonda ise işler pek değişmedi. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma vizesi alan ve Fenerbahçe'nin ön eleme turunda elenmesiyle büyük bir yayın gelirine kavuşan Galatasaray, şampiyonluk hedefiyle girdiği sezona Dany Nounkeu, Hamit Altıntop, Nourdin Amrabat, Burak Yılmaz, Umut Bulut, Furkan Özçal transferlerinin yanında Felipe Melo'yu tekrar kiralayarak 'merhaba' dedi.
Fenerbahçe ise; bu dönemde kadrosuna Kuyt, Meireles ve Krasic gibi dünya yıldızlarının yanısıra Salih, Egemen, Mehmet Topal, Hasan Ali gibi takıma fayda sağlayacak isimlerle yeni sezone start verdi.
Görüldüğü üzere transfer çalışmalarında G.Saray'dan geri kalmayan F.Bahçe, sezona istediği gibi başlayamadı. G.Saray'ın puan kaybettiği haftalarda da ikramları geri çevirince hasret kaldığı liderlik koltuğuna bir türlü oturamadı.
F.Bahçe bu süreçte kötü gitmiyordu ama devre arasında G.Saray'ın Drogba ve Sneijder transferleri, ister istemez F.Bahçe yönetimini başarısız gösteriyordu. Halbuki G.Saray da F.Bahçe de Avrupa'da yoluna devam ediyordu.
ÖZHAN CANAYDIN DÖNEMİ TAM TERSİYDİ
Kazanılan UEFA Kupası sonrası süreci iyi idare edemeyen G.Saray, borç batağına batınca ligde de iyi işler başaramadı. Özhan Canaydın yönetiminin her sene 60 Milyon Dolarlık bir borç ödemesi gerçekleştirmesi Sarı-Kırmızılıları sportif başarılardan geri bıraktı. Aziz Yıldırım yönetiminin yaptığı Ortega, Hooijdonk, Alex, Anelka, Appiah, Kezman, Lugano ve Roberto Carlos transferleri ise taraftarlar arasında Aziz Yıldırım'ın Özhan Canaydın'dan daha başarılı olduğu yönünde bir algı oluşturmuş hatta o dönemde hemen hemen her iç saha maçında G.Saray taraftarı 'Canaydın İstifa' tezahüratlerıyla isyan bayrağını çekmişti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)