BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed/Lacker: Faiz artırımı için Haziran makul----

Fed/Lacker: Faiz artırımı için Haziran makul

Fed/Lacker: Faiz artırımı için Haziran makul
10 Şubat 2015 - 20:23 www.finansgundem.com

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, Haziran'da faiz artırmanın kendisi için makul bir seçenek olduğunu söyledi

Richmond Merkez Bankası Fed Başkanı Jeffrey Lacker, Haziran'da faiz artırmanın kendisi için makul bir seçenek olduğunu söyledi.

Bu yıl Fed Açık Piyasa Komitesi'nde oy hakkı bulunan Lacker, merkez bankasının güçlü ABD verisine dayanarak Haziran'da faiz artırması gerektiğini belirtti. Lacker "Bu noktada, Haziran'da Faiz artırmak benim için çekici bir seçenek. O zamana kadar gelecek veriler fikrimi değiştirebilir ancak beklenmedik bir veri olmalı" diye konuştu.

Geçen ay Fed'in faiz artışı konusunda sabırlı olacağını belirten metin lehinde oy kullanan Lacker, FOMC'de en son oy verdiği yıl olan 2012'de tüm kararlara muhalefet ederek para politikasının sıklaştırılması gerektiğini savunmuştu.

Lacker "Ekonomi bir sene önce olduğundan daha hızlı ve istikrarlı bir ivme ile büyüyor. Veriler bu yönde gelişiyor. Daha hızlı büyüyen ekonomilerin daha yüksek faiz oranlarına ihtiyacı olur. Son dönemdeki veriler Haziran'da faiz artırılması gerektiğine ilişkin görüşümü destekledi" dedi.

Başkan Janet Yellen önderliğindeki yetkililer, Aralık 2008'den bu yana sıfıra yakın tuttukları faizi ne zaman artırmaları gerektiğini değerlendiriyor. FOMC 28 Ocak'ta faiz artışı konusunda sabırlı tutumunu sürdüreceğini belirtmişti. 
FOMC'nin bir sonraki toplantısı 17-18 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)