BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFED'in yeni kadrosunu öve öve bitiremedi ----

FED'in yeni kadrosunu öve öve bitiremedi

FED'in yeni kadrosunu öve öve bitiremedi
14 Ocak 2014 - 18:02 www.finansgundem.com

Pimco’nun CEO’su Muhammed El-Erian FED yönetim kuruluna girecek yeni adayları işaret ederek onları FED'in rüya takımı olarak niteledi

Geçtiğimiz Cuma ABD’den gelen karışık veriler sonrasında gözler FED’e çevrilmiş durumda. Ocak toplantısında varlık azaltımında değişime gidip gitmeyeceği merak edilirken Yellen başkanlığında oluşan yeni FED’in politikaları da merak konusu.
Yellen her ne kadar Bernanke ekolünden, güvercin olarak nitelense de süreçte atılacak adımlar önemli olacak. Pimco’nun CEO’su Muahmmed El-Erian’ın CNBC için kaleme aldığı makalede yeni dönemde FED’e değindi. Özellikle geçtiğimiz hafta Başkan Obama  FED yönetim kuruluna aday yeni isimleri açıkladı. Jerome Powell, Lael Brainard ve uzun süre İsrail Merkez Bankası Başkanlığı yapan Stanley Fischer bu ekip içinde yer alacak.
El-Erian’da göre katılan yeni isimler ile FED dünya üzerinde en güçlü banka olduğunu kanıtlayacak.
Makalesinde El-Erian, Powel’in hukuk geçmiş ve FED başkanlarını iki yıllık hizmetine değindi. Hazinede çalıştığı dönemde FED’e dair eşsiz tecrübe edindiğini kaydeden El-Erian, Powel’ın ekonomiye ve piyasalara hakim olduğunu belirtti. Brainard’ın Hazine’de görev aldığını, Harvard ekonomi doktorası olduğunun altını çizen El-Erian, FED’e uluslar arası politika ve akademik deneyim kazandıracağını belirtti.
En ilham verisi isimin Fischer olduğunu söyleyen Pimco CEO’su, Fischer’ın başkan yardımlığı için de aday olduğunu belirtti. Fisher’ın 1990’lardan itibaren IMF’de başarı sağladığını kaydeden El-Erian, İsrail Merkez Bankası başkanlığında da başarılı işler imza attığını belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)