BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'in tahvil alım şartı ne?----

Fed'in tahvil alım şartı ne?

Fed'in tahvil alım şartı ne?
05 Ağustos 2013 - 09:05 www.finansgundem.com

Fed'in tahvil alımlarını azaltmak için yüzde 7 işsizlik hedefi kesin değil

Fed Başkanı Ben Bernanke, Haziran ayında yaptığı açıklamada Ülkede işsizlik oranının yüzde 7 cvarına gerilemesi halinde Tahvil alım programının sonlandırılabileceğini dile getirmişti.
Cuma günü açıklanan istihdam verileri Temmuz ayında işsizlik oranının yüzde 7.4 ile bu seviyeye iyice yaklaştığını gösterdi.
Bu durum hem Fed hem de yatırımcılar açısından bir ikilem yarattı.
Fed'in daha önceki açıklamalarında istihdam piyasalarında düzgün bir toparlanma görülünceye kadar ve işsizlik oranı yüzde 7 civarında olarak bu toprlanmaya işaret edinceye kadar tahvil alımlarının süreceği ifade edilmişti. Bernanke, ekonominin Fed'in öngördüğü şekilde güçlü bir performans sergilemesi halinde tahvil alımlarında bu yılın sonlarına doğru geri adımlar atılabileceğini vurgulamıştı.
Ancak bazı Fed yetkilileri işsizlik oranının istihdam piyasalarının sağlığı konusunda doğru resmi verip vermediğine yönelik şüphelerini dile getirdi. Temmuz ayında işsizlik oranınında yaşanan düşüşün bazı işsizlerin artık iş aramaktan vazgeşmiş olmasından kaynaklandığı ifade edildi.
Öte yandan işgücüne katılım oranının tarihi dip seviyelerde olduğu ve ayrıca son aylarda yaratılan istihdamın büyük bölümünün düşük ücretli ve yarı zamanlı işler olduğu ve bu nedenle ekonomiyi güçlendirecek bir istihdam artışı yaşanmadığı vurgulandı.
Fed, karar verme konusunda kendisini yalnızca işsizlik oranı ile sınırlamak istemiyor.
Bernanke son dönemde konut kredilerinin faizlerinde yaşanan yükselişin konut sektöründeki toparlanmayı sekteye uğratabileceğine yönelik endişelerini de dile getirmiş ve sektörde yaşanacak bir yavaşlamanın Fed'in niceliksel gevşemede geri adım atmasını engelleyebileceğini dile getirmişti.
Yılın ilk yarısında görülen ılımlı toparlanma da bir diğer zorlayıcı unsur olarak görünüyor. Eğer büyüme oranı Fed'in beklediği kadar güçlü olmaz ve yeterince istihdam yaratacağına inanılmazsa bu durumun niceliksel gevşeme adımlarında geri çekilmeyi erteletmesi bekleniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)