BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'in kararının etkisi ne olacak?----

Fed'in kararının etkisi ne olacak?

Fed'in kararının etkisi ne olacak?
18 Kasım 2013 - 07:03 www.finansgundem.com

Fed'in tahvil alımlarını azaltması ihtimali gelişen piyasaları derinden etkileyecek

Wall Street´te gelişen piyasalar ile ilgili bir tartışma var. Bir tarafta, Fed´in 2014´te tahvil alımlarını azaltmasının gelecek yılın gelişen piyasalar için güçleştireceğini düşünen ayı eğilimliler var. Diğer tarafta ise Fed´in gelişen piyasalara etkisinin aşırı olduğuna inanan boğalar.
Societe Generale araştırma birimi başkanı Patrick Legland, "2014 için gelişen piyasalar konusunda çok endişeliyiz. Düşük faiz ve negatif reel faizden faydalandılar ancak bu son." dedi.
Triogem Asset Management´tan Tim Seymour gibi boğalar ise gelişen piyasaların miktarsal gevşemeden sanıldığı kadar fazla faydalanmadığı görüşünde.
Seymour, "Dolar güçlenirse ve faiz artmaya başlarsa, gelişen piyasalarda satış olacağından emin olabilirsiniz demek kolay değil. Gelişen piyasalara QE desteği ile ne kadar para gitti? Çok değil." diye konuştu.
River Twice Research´tan Zachary Karabell de QE´nin gelişen ekonomiler üzerindeki ekonomik etkisinin abartıldığını düşünüyor.
Karabell, "Gelişen dünya sadece QE´nin son iki yılında gelişmedi. Bu yüzden finansal piyasalar tahvil alımlarının başlayacağı yönündeki anlık karar ile çalkalanırken gelişen piyasa büyüme hikayesi Ben Bernanke´nin kafasından Athena´nın Zeus´un kafasından çıktığı gibi çıkmadı." dedi.
Ancak Leglan gibi ayı eğilimliler karamsar bir resim çiziyor.
Legland "Fed politikası gelişen piyasalar için Demokles´in kılıcı gibi. Artan küresel Faiz tehdidi gelişen piyasa varlıkları için yakın vadede aşağı yönlü risk." diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)