BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed/Dudley: Petroldeki düşüş olumlu----

Fed/Dudley: Petroldeki düşüş olumlu

Fed/Dudley: Petroldeki düşüş olumlu
01 Aralık 2014 - 21:01 www.finansgundem.com

New York Fed Başkanı William C. Dudley, petrol fiyatlarındaki düşüşün ABD ekonomisinin toparlanmasına katkı sağlayacağını belirtti

New York Merkez Bankası Fed Başkanı William C. Dudley, petrol fiyatlarındaki sert düşüşün, tüketici harcamalarını artırmak ve toparlanmayı daha dayanıklı hale getirmek suretiyle, ABD ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti.

New York'taki Bernard M. Baruch College'da bugün bir konuşma yapan Dudley, düşük enerji maliyetlerinin hane halklarının net gelir büyümesini ciddi şekilde artıracağını ve tüketici harcamaları için de güçlü bir tetikleyici olabileceğini dile getirdi. Dudley "Düşüş özellikle harcamaya daha meyilli ve net ek geliri tasarrufta kullanma ihtimalleri düşük olan düşük gelir sınıfına yardım edecek" dedi.

Ham petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) geçen hafta üretimi düşürmeyeceğini belirtmesinin ardından, 3 yılın en sert düşüşünü kaydetti.

Düşen enerji fiyatları ABD ekonomisini şimdiden olumlu etkilemişe benziyor. ABD'de imalat sanayi, Kasım'da beklentinin üzerinde hızda genişleyerek, dünyanın en güçlü ekonomisinin küresel çaptaki yavaşlamaya rağmen güçlendiği sinyalini verdi. Ticaret Bakanlığı da 25 Kasım'da 3. çeyrek büyümesini yüzde 3.9'a revize etmişti.

Fiyatlarda süregelen düşüşün ABD'deki petrol ve doğal gaz yatırımları üzerinde olumsuz bir etki yapacağını ifade eden Dudley "Bu riskin de abartılmaması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

NY Fed Başkanı Dudley, faiz artışı noktasında sabırlı olunması gerektiğini tezini de, işsizliğin halen Fed'in hedefinden yüksek olması, enflasyonun ise hedefin altında kalmayı sürdürmesi ve erken yapılan bir faiz artışı sonrası yeniden indirime gidilmesinin güvenilirliği zedeleyebileceği nedenleri ile açıkladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)