BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'den sürpriz beklenmiyor----

Fed'den sürpriz beklenmiyor

Fed'den sürpriz beklenmiyor
29 Ekim 2013 - 08:58 www.finansgundem.com

Fed'in yapacağı toplantıda, izlenen para politikasında değişikliğe gitmeleri beklenmiyor.

ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinin, Washington’da yaşanan bütçe anlaşmazlıklarının ekonomiye verdiği zarar netleşmeden önce bu hafta yapacakları toplantıda, izlenen para politikasında değişikliğe gitmeleri beklenmiyor.

Hatta yılın geri kalanında da bir değişiklik yapmayabilirler. ABD’de federal hükümetin harcama yapamaz durumda kaldığı 16 günlük sürecin sona ermesinin ardından açıklanan ekonomik veriler zayıf geldi. İstihdam artışı eylülde yavaşlarken, iş dünyasında yatırım planları zayıfladı. Hükümetin ödeneksiz kaldığı dönemde veri toplamada yaşanan aksama, ekonominin güç kazandığına dair işaretler arayan FED yetkilileri için tabloyu daha da belirsiz hale getirdi. FED yetkilileri, ekonomideki belirsizliklerin yanı sıra FED’de lider değişiminin yaklaştığı bir dönemde, izlenen para politikasında önemli bir değişikliğe gitmekten kaçınabilirler. Başkan Barack Obama, görev süresi ocakta dolacak olan FED Başkanı Ben Bernanke’nin yerine, halen başkan yardımcısı olan Janet Yellen’i aday göstermişti. FED Para Politikası Kurulu yarın başlayacak iki günlük ekim toplantısında alacağı kararları yine çarşamba günü açıklayacak. FED, piyasaların tahvil alımlarının azaltılmaya başlanacağı yönünde bir karar beklenmesine karşılık eylülde sürpriz yapmış ve aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarının devam edeceğini açıklamıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)