BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFed'den, Deutsche Bank'a 186 milyon dolar ceza----

Fed'den, Deutsche Bank'a 186 milyon dolar ceza

Fed'den, Deutsche Bank'a 186 milyon dolar ceza
19 Temmuz 2023 - 22:37 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed), Deutsche Bank ve ABD'deki iştiraklerine 186 milyon dolar para cezası verdi

ABD Merkez Bankası (Fed), kara para aklamayı önlemeye yönelik yeterli tedbir almadığı gerekçesiyle Deutsche Bank ve ABD'deki iştiraklerine 186 milyon dolar para cezası verdi.

Fed’den yapılan açıklamada, “güvenli ve sağlam olmayan uygulamalar” ile yaptırımlara uyum ve kara para aklamayı önleme kontrollerine ilişkin Deutsche Bank ile 2015 ve 2017’de yapılan anlaşmaların ihlali nedeniyle Bankaya 186 milyon dolar para cezası verildiği ifade edildi.
Açıklamada, Deutsche Bank’ın söz konusu anlaşmalar kapsamında yeterli ilerleme kaydetmediği ve Danske Bank’ın Estonya şubesiyle önceki ilişkisine yönelik kara para aklamayı önlemeye ilişkin iç kontrollerinde ve yönetişim süreçlerinde zayıf kaldığı belirtildi.

CEZA ARTABİLİR

Deutsche Bank’ın bu sorunları ele almaya öncelik vermesi gerektiği vurgulanan açıklamada, güvenli ve sağlam olmayan uygulamaların veya ihlallerin düzeltilmemesi halinde bankanın “ek ve artırılmış” cezalarla karşı karşıya kalabileceği kaydedildi.

Açıklamada, Deutsche Bank’a yönetimi, risk yönetimi ve kontrolleriyle ilgili diğer genel eksiklikleri gidermesi talimatının verildiği bildirildi.

DEUTSCHE BANK'TAN AÇIKLAMA

Deutsche Bank’tan yapılan açıklamada da Bankanın Fed tarafından belirlenen eksiklikleri “yakın zamanda” ele almaya kararlı olduğu belirtilerek, “Son 2 yılda sağladığımız ivme göz önüne alındığında, düzenleyicilerimizin beklentilerini karşılamak için iyi bir konumda olduğumuza inanıyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Ekonomistlerden Fed faiz tahmini

 

New York Fed imalat endeksi beklentilerin üzerinde

 

Eski Fed Başkan Yardımcısı: Faiz indirimi beklenmesi mantıklı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)