BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'den bu yıl 4 faiz artışı bekleniyor ----

Fed'den bu yıl 4 faiz artışı bekleniyor

Fed'den bu yıl 4 faiz artışı bekleniyor
10 Ocak 2022 - 07:43 www.finansgundem.com

Piyasalarda uzun süredir tartışılan faiz artırımıyla ilgili beklentiler daha da netleşiyor. Fed’in bu yıl ortasından itibarın faiz artırımlarına başlaması öngörülüyor

ABD Merkez Bankası Fed yetkilileri, yüksek enflasyon görünümü nedeniyle şahinleşmeye devam ediyor. Gevşek para politikasından yana olan Fed yetkilileri dahi son dönemde merkez bankasının bu yıl para politikasını sıkılaştırması gerektiğini ifade etti. Tartışma ise faiz artırımının ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin.

Goldman Sachs Group Inc.'e göre, Federal Reserve muhtemelen bu yıl dört kez faiz oranlarını artıracak ve bilançoda ikinci tur daralma sürecini daha önce olmazsa Temmuz ayında başlatacak.

Goldman'dan Jan Hatzius bir araştırma notunda, ABD işgücü piyasasındaki hızlı ilerleme ve 14-15 Aralık Federal Açık Piyasa Komitesi'nin tutanaklarındaki şahin sinyallerin daha hızlı normalleşmeyi gösterdiğini söyledi.

Hatzius şöyle devam etti: 

"Bu nedenle ikinci tur bilanço küçültmesi tahminimizi Aralık'tan Temmuz'a, daha da erkene doğru çekiyoruz. Enflasyonun bu noktada muhtemelen hala hedefin çok üzerinde olduğu göz önüne alındığında, artık ikinci tura başlamanın üç ayda bir Faiz artırımının yerini alacağını düşünmüyoruz. Mart, Haziran ve Eylül aylarında faiz artışı beklemeye devam ediyoruz ve şimdi Aralık ayında bir artış tahmini ekledik."

Bu arada, Fed üyeleri 2022 yılında federal fon faizinin 3 kez 25'er baz puan artacağını öngördüler.
Eylül ayında yapılan Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısı sonrası açıklanan tahminlerde 2022 için 1 olan faiz artırım beklentisi, 14-15 Aralık tarihlerinde yapılan toplantıda ortaya konan tahminler ile 37e çıktı.

Fed üyeleri 2023 yılı için de 3 faiz artırımı beklentisi ortaya koydular.

Fiyat artışlarından yakınan Biden'dan FED açıklaması

 

Daly: Fed, bir veya iki faiz artışından sonra bilançoyu daraltabilir

 

El-Erian: FED geç bile kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)