BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed yöneticilerinde kritik faiz açıklaması----

Fed yöneticilerinde kritik faiz açıklaması

Fed yöneticilerinde kritik faiz açıklaması
20 Kasım 2015 - 09:29 www.finansgundem.com

Aralık ayındaki kritik Fed toplantısı öncesinde Fed yöneticilerinden birbiri ardına açıklamalar gelmeye devam ediyor

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Fed'in Fed'in faiz artırımının yakın olduğunun mesajını verdiğini ve her yerdeki merkez bankacıların bu konuda sabırsızlanmaya başladığını söyledi. 

San Francisco Fed tarafından düzenlenen Asya Ekonomi Politikası Konferansı'nda konuşan Fischer, "Göreceli olarak yakın gelecekte muhtemelen bazı büyük merkez bankaları sıfır faiz oranlarından kademeli şekilde uzaklaşmaya başlayacaklar. Biz gelen verileri mercek altına almaya devam ediyoruz ve şu ana kadar verilmiş nihai bir karar yok. Ancak biz Faiz artırımı yaptığımızda bunun piyasalar ve hükümetler için bir sürpriz olmasından kaçırmak için herşeyi yaptık" dedi. 

Fischer konuşmasında ayrıca Çin ekonomisinin büyük olasılıkla dünyanın geri kalanında daha hızıl büyümeye devam edeceğini belirtti ve Asya'nın hala global ekonominin ciddi şekilde üzerinde büyemisin ve önümüzdeki yıllarda global büyümeye en büyük katkıyı vermeye devam etmesini beklediğini de anlattı. 

 "Toplantılar heyecan verici olmaya başladı"

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, olası faiz artırımı yaklaştıkça Fed toplantılarını heyecan verici hale gelmekte olduğunu söyledi.
     Fischer, "Bu göreve geldiğimde ilk zamanlan işimi ilginç bulmakta zorlandım. Bir yıl boyunca hiç kimsenin faiz oranlarını değiştirmek için niyeti olmadığı ortamda, 2 günlük toplantılarda faiz konusunda heyecan verece ne yapabilirsiniz ki... Ancak şimdi iş heyecan verici, ilginç hale geliyor. Öne sürülen örgümanların kalitesi gerçek çok, çok etkileyici" dedi.

"Faiz artırım yolu yavaş ve duraksamalı olabilir"

Öte yandan Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, Fed'in yaklaşık 10 yıl aradan sonra yapacağı ilk sıkılaştırmanın ardandan faiz artırımları konusunda yavaş ve duraksamalı bir yola girebileceğini söyledi. 
     
Lockhart, Atlanta'da yaptığı konuşmada, "Ekonomik görünümde beklenmedik bir aşağı dönüş olmadığı takdirde Fed'in yakın zamanda faizi sıfırdan yukarı çekeceği konusunda rahatım. Ancak Fed'in ilk faiz artırımından sonra artırımların hangi hızla devam edeceğini düşünürken ihtiyatlı olması gerekli. Yapılacak artırımların belki bir miktan yavaş ve muhtemelen geçmişteki faiz artırımlarına göre daha duraksamalı-tereddütle olabilir" dedi. 
     
Fed'in ABD istihdam piyasası için hedeflerini büyük ölçüde yakaladığını ve fiyat istikrarı hedeflerinin de zaman içinde yakalanacağını öngördüğünü belirten Lockhart, ancak bunun ekonominin düze çıktığı, 2007-2009 finansal krizi öncesi gibi çalıştığı anlamına gelmediğini belirtti. Lockhart, "Global görünüm konusunda ciddi endişeler ve ve ABD ekoonmik büyümesinde düşük trend Fed'in hedef başabaş faiz oranının geçmiştekinden daha düşük olabileceği anlamına gelebilir" diye konuştu. 

Yellen'ın karşı çıktığı sisteme onay

Bu arada ABD'de Temsilciler Meclisi, Fed Başkanı Yellen'in ve Obama yönetiminin karşı çıktığı, Fed'in faiz politikasını matematiksel bir kural kullanarak belirlemesini öngören yasa tasarını onayladı. 
     
Temsilciler Meclisi, Fed Gözetim Reform ve Modernizasyonu Yasası olarak admandırılan tasarıyı 185'e karşı 241 oyla kabul etti. 
     
Temsilciler Meclisi'nin ardında yasa tasarısı Senato'ya gidecek. Demokratların burada da çoğunluğu olmaması nedeniyle tasarının onaylanarak Beyaz Saray'a Obama'nın önüne gelmesi bekleniyor. Obama yasa tasarısını veto edeceğini duyurmuştu. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)