BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed yetkilisi Cook, faiz indirimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu----

Fed yetkilisi Cook, faiz indirimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu

Fed yetkilisi Cook, faiz indirimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu
26 Mart 2024 - 16:53 www.finansgundem.com

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, ABD Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadelede daha fazla zaman tanımak için faiz oranlarını düşürürken ihtiyatlı olması gerektiğini vurguladı.

Amerikan Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lisa Cook, ABD Merkez Bankası’nın ekonominin bazı kesimlerinde enflasyonun yavaşlaması için daha fazla zaman tanımak amacıyla faiz oranlarını düşürürken temkinli bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini söyledi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre Cook, pazartesi günü Harvard Üniversitesi'nde verdiği bir ekonomi dersi metninde, "İstihdam ve enflasyon hedeflerimize ulaşmamızın önündeki riskler daha iyi bir dengeye doğru ilerliyor. Bununla birlikte, fiyat istikrarının tamamen yeniden tesis edilmesi, zaman içinde para politikasının gevşetilmesi konusunda temkinli bir yaklaşım gerektirebilir" dedi.

Cook, "Enflasyonla mücadele yolu, beklendiği gibi inişli çıkışlı ve düzensiz oldu, ancak daha fazla politika ayarlamasına yönelik dikkatli bir yaklaşım, güçlü işgücü piyasasını korumaya çalışırken enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye dönmesini sağlayabilir" diye ekledi.

Fed politika yapıcıları geçen haftaki toplantılarında faiz oranlarını yirmi yılın en yüksek seviyesinde değiştirmeden bıraktılar ve bu yıl üç Faiz indirimine ilişkin tahminlerini küçük bir farkla korudular. 19 Fed yetkilisinden 9’u 2024'te iki veya daha az kesinti gördü; bu yetkililerden ikisi hiç kesinti olmayacağını öngörüyor.

Ünlü ekonomist uyardı: FED başarısını riske ediyor

 

FED kararı sıradan Amerikalıları nasıl etkiledi?

 

New York borsası, Fed'in ardından "ralli" yaparak kapandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)