BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Fed yakında genişlemeyi kısacak'----

'Fed yakında genişlemeyi kısacak'

'Fed yakında genişlemeyi kısacak'
05 Temmuz 2013 - 16:07 www.finansgundem.com

ABD tarım dışı istihdam verisi Fed'in tahvil alımını azaltacağı yönündeki görüşleri destekledi

GCM Menkul Kıymetler'den Kudret Ayyıldır, bugün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin FED’in tahvil alım miktarını daha yakın bir tarihte azaltmaya başlayacağı beklentisini desteklediğini bildirdi.
Kudret Ayyıldır Foreks'e yaptığı açıklamada, ABD'de Tarım Dışı İstihdam verisinin son dört ayın en sert yükselişini kaydettiğini ifade etti.
Ayyıldır, piyasaların merakla beklediği, FED’in para politikasına ilişkin sinyaller verebilecek kritik öneme sahip ABD’nin istihdam verilerinin bugün açıklandığını, rakamlar yayınlandıktan sonra parite ve emtia fiyatlarında sert hareketler gözlemlenirken, Doların olumlu gelen tarım dışı istihdam verisi ile birlikte değer kazandığını bildirdi.
Ayyıldır, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"İşsizliğin %7.6’dan %7.5 düşeceği beklenirken oranda bir değişiklik gerçekleşmediği görüldü. Ancak tarım dışı istihdam değişimi verisindeki tahminlerin çok üzerinde açıklanan rakam, ABD’nin para biriminde keskin yükselişlerin görülmesini sağladı.
FED’in tahvil alım miktarını daha yakın bir tarihte azaltmaya başlayacağı beklentisini destekleyen tarım dışı verisi, 163K olan öngörünün çok üzerinde 195K olarak açıklanırken, EUR/USD paritesinin 1.2810’lara kadar çekildiği görüldü. Altın, güçlenen Dolar ile sert bir düşüş kaydederken, USD/JPY yaklaşık bir ayın en yüksek seviyelerine tırmandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)