BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed tahvil alımını artırabilir----

Fed tahvil alımını artırabilir

Fed tahvil alımını artırabilir
25 Ekim 2013 - 08:09 www.finansgundem.com

Uzmanlar, Fed’in geri çekilme beklentilerinin tam tersi bir hamle yapma ihtimalinin de değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor

Piyasalar Mayıs ayı sonundan bu yana ABD Merkez Bankası Fed’in aylık 85 milyar dolarlık varlık alımını ne zaman azaltacağını tartışıyor. Ancak son dönemde Fed’in alımları azaltmak yerine artırabileceği yönünde yorumlar yapılmaya başladı. Uzmanlar, Ekim sonundaki toplantıdan varlık alımlarının artırılması kararı çıkma ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtiyor.

UZAK BİR İHTİMAL DEĞİL
Fransız Societe Generale bankasının İdari Direktörü ve ABD ekonomisti Mary-Beth Fisher, yazdığı son notta Fed’in Ekim sonundaki toplantıda varlık alımlarını artırma kararı alabileceğine dikkat çekti. Fisher, “Şu anda Fed’in geri çekilmeyi erteleme kararı bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Ne yazık ki ABD ekonomisinde devam eden bir iyileşme görülmüyor. Bununla birlikte, mali belirsizlikler neredeyse mali bir felakete dönüşmek üzereydi. Bu yüzden Ekim ayı verileri de yakından incelenecektir” dedi. Ekonomist, “Bu gelişmeler ışığında Fed’in varlık alımlarını artırmayı seçmesi ya da en azından gündeme getirmesi ekonomiye yönelik endişelerinin hangi boyutta olduğunu gösterecek” diye devam etti.

FABER DE BENZER KONUŞTU
"Doktor Kıyamet" olarak bilinen yatırımcı Marc Faber, son açıklamalarından birinde şu aşamada Fed’in ne zaman çekileceğinden ziyade ne zaman desteğini artıracağının sorgulanması gerektiğini söylemişti. Faber, ABD ekonomisindeki iyileşme belirsizliğinin devam etmesinden dolayı, Fed’in varlık alımlarını 85 milyar dolardan 150-200 milyar dolarlara çıkarabileceğini belirtmişti.

SUMMERS: TEŞVİKLER DEVAM ETMELİ
Fed başkanlığı için adı geçen isimlerden ABD eski Hazine Bakanı Larry Summers da teşvik söylemlerini destekledi. Summers, New York'ta düzenlenen bir forumda yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinde problemin sınırlı talep olduğunu belirterek, kemer sıkma önlemlerinin gevşetilmesi gerektiğini savundu. ABD'de faiz oranlarının uzun süre çok düşük kalmaya devam edeceğini savunan Summers, ABD ekonomisini kemer sıkmaya değil, teşviklerin devam etmesine ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)