BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed sonrası altın kendini korumaya aldı----

Fed sonrası altın kendini korumaya aldı

Fed sonrası altın kendini korumaya aldı
30 Ağustos 2021 - 10:27 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Powell'ın Jackson Hole'da verdiği mesajlar emtia cephesinde de oynaklığı sürdürüyor. Konuşmanın sonrası yaklaşık 3 haftanın zirvesine çıkan altın, mesajların olumlu etkisini korumaya çalışıyor.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu yıla ilişkin faiz artırım konusunda acele edilmeyeceği yönündeki mesajlarıyla 3 haftanın zirvesine çıkan altında bu seviyeyi koruma çabaları izleniyor.

Spot altın fiyatları yatay bir fiyatlamayla 1.814 dolardan işlem gördü. Altın gün içinde 1.823 dolar seviyesini görerek 4 Ağustos'tan bu yana kaydettiği en yüksek seviyeyi test etti. Cuma günü yüzde 0,5 düşen dolarda ise iki haftanın en düşük seviyelerindeki seyir devam etti. Gümüş, paladyum ve platin gibi emtialarda ise artış izlendi.

ING Groep NV Emtia Başstratejisti Warren Patterson, varlık alımlarının azaltılmasıyla ilgili takvimin hala netleşmemiş olmasıyla altın fiyatlarında kısa vadede belli bant aralığında devam eden bir seyir öngördüklerini söyledi. Patterson, piyasalarda tüm gözlerin ABD istihdam verilerine çevrildiğini, güçlü verilerin hala Eylül ayı için varlık alımlarının azaltılmasına yönelik bir duyuruya yol açabileceğini söyledi.

Jackson Hole Sempozyumu’nda konuşan Fed Başkanı Jerome Powell, ekonominin, Fed’in varlık alımlarının azaltılması için daha önce ortaya koyduğu “kayda değer ilave toparlanma” seviyesine ulaştığını, aynı zamanda istihdam piyasasının da “açık bir ilerleme” kaydettiğini söylemişti.

Petrol fiyatlarını destekleyen unsurlar!

Altcoin bereketi

Almanlar enflasyon korkusuyla altına koştu

Altında yükselişin nedeni: Güvenli liman arayışı

 

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMİZ KARTALGÖZ30 Ağustos 2021 11:54

    abd karşılıksız trilyonlarca dolar bastı şimdi geri çekecek imiş.öyle kolaymı bu işler.sen şimdi yüksek faiz vererek zaten yine piyasaya dolaylı yönden para sacacaksın.milleti korkutup ellerindeki hiç değeri  ve karşılığı olmayan kağıt parçalar ile altınları toplamaya çalışmaktan başka bir şey değildir.