BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed QE'yi yavaşlatacak mı?----

Fed QE'yi yavaşlatacak mı?

Fed QE'yi yavaşlatacak mı?
11 Haziran 2013 - 08:10 www.finansgundem.com

Morgan Stanley, Fed'in parasal genişleme programını, piyasanın beklediğinden daha geç bir tarihte azaltacağını öngördü

Fed'in tahvil alımlarını azaltmasına ilişkin tartışmalar devam ederken, zamanlamaya ilişkin bir tahmin de Morgan Stanley'den geldi. Morgan Stanley analistlerinden ABD Hazine tahvili faizlerini işaret göstererek, Fed'in tahvil alım programını Eylül'de değil Aralık'ta azaltmaya başlayacağını öngördü.
ABD Hazinesi'nin düzenlediği ihalelere doğrudan katılma hakkı olan 21 kurumdan biri olan Morgan Stanley'nin faiz stratejisi müdürü Hornbach, 7 Haziran'da yazdığı notunda "Tahvil alımlarının Aralık'ta azaltılmaya başlaması daha muhtemel" yorumunda bulundu.
ABD Hazine tahvili getirilerinin dünkü yüzde 2.17'den yüzde 2.25'e çıkmasının portföy süresini uzatma fırsatı olacağını belirten Hornbach, "Böyle bir faiz Temmuz ya da daha öncesinde tahvil alımlarının azaltılması anlamına gelir; bu da olasu değil" dedi. Süre, tahvilin faizlerdeki değişikliklere duyarlılığını gösteriyor ve uzun süre, daha fazla yükseliş pozisyonu anlamına geliyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)