BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFED prim ödemelerine göz dikti!----

FED prim ödemelerine göz dikti!

FED prim ödemelerine göz dikti!
25 Mart 2013 - 11:33 www.finansgundem.com

Fed, bankaların prim ödemelerinde rakiplerini görmezden gelmesi için uğraşıyor ve bu konuda baskı yapıyor

Danışman ve konuya dair bilgisi olan kaynaklar, ABD merkez bankasının, bankalara, prim ödemelerini belirlerken, rakiplerinin performanslarını görmezden gelerek, kendi kârlılıklarına odaklanmaları yönünde baskı yapıyor.
Fed, Wall Street'in köklerinde yer alan prim ödemesi uygulama alışkanlığını değiştirmeye çalışıyor. Wall Street bugüne kadar kıdemli yöneticilere yapacağı prim ödemelerini belirlerken, rakiplerinin ödeme performansları ile kendisininkileri mukayese ederek de karar veriyordu.
Fed, göreceli performans göstergelerinin, yöneticileri,  rakipleriyle yarışmak için büyük risk almaya ve bankaları iyi durumda değilken, yöneticilere gereğinden fazla ödeme yapmaya itmesinden korkuyor. Regülatörler de bankaların, sermaye tasarrufu yapmaları gereken noktada yöneticilere fazla para veriyor olmasından endişe ediyor.
Dodd-Frank finansal reform yasası, Wall Street'teki yeni ödemelerden sorumlu olma görevini Fed'e verdi. Şimdilik yalnızca bankalarla görüşmelerde bulunan Fed, henüz resmi bir kural ya da direktif yayınlamadı.
Yasakoyucular ve regülatörler, ödeme uygulamalarının gelecekteki finansal kriz ihtimalini azaltmasını umsa da, bazı kurumsal idare uzmanları, yalnızca göreceli performans kriterinin tablodan silinmesinin risk alımı üzerinde çok fazla etkisinin olup olmayacağını sorguluyor. Adı geçen bankaların sözcüleri, gizlilik ilkelerini öne atarak, Fed ile yürüttükleri görüşmelere ilişkin hiçbir açıklamada bulunmadı.
Büyük bankaların maaş planlama birimlerinde çalışan bazı uzmanlar ise, hep işler iyi hem de kötüyken, göreceli performans uygulamasının yatırımcıları çabalamaya teşvik ettiğini savunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)