BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed piyasaları hazırlamalı----

Fed piyasaları hazırlamalı

Fed piyasaları hazırlamalı
14 Temmuz 2014 - 07:53 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası'nın, piyasaları yakın zamanda faizi artıracağı fikrine alıştırması gerektiği uyarısı geldi

ABD Merkez Bankası başkanlarından faiz artırımına yönelik önemli açıklamalar geldi. Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser Fed'in piyasaları faiz artışına hazırlaması gerektiğini söyledi.

Wall Street Journal'a konuşan Plosser bu aşamada faizleri uzun süre sıfıra yakın tutmanın gereksiz ve riskli olabileceğini belirterek, Faiz artışının birçok kişinin beklediğinden daha erken gerçekleşebileceğini ifade etti. Ekonomide çok açık şekilde gelişme olduğuna dikkat çeken Plosser, kendi düşüncesine göre gerçekleşmesi zor da olsa, Fed'in faiz oranlarını bu yıl içinde artırıp, 2015'i yüzde 1 faizle bitirip, 2016'nın sonuna kadar yüzde 3'e yükseltmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

'FAİZ TAKVİMİ DEĞİŞMEZ'

Chicago Fed Başkanı Charles Evans ekonomide ani bir büyüme nedeniyle Fed'in faiz artırım takvimini değiştirmesinin pek olası görünmediğini söyledi. Ekonomide büyümenin beklentileri aşması, enflasyon oranının Fed'in hedeflediği seviyeye yükselmesi ve maaş artışlarında normale dönüşün imkansız olmadığını belirten Evans'a göre en olası senaryo bu değil. Evans Fed'ın üzerinde ciddi bir faiz artırım baskısı olmadığını belirtirken parasal sıkılaştırmanın yol haritası üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

2015 BEKLENTİSİ DEVAM EDECEK

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart faiz artışının 2015'in ikinci yarısında gerçekleşeceğine dair öngörüsünü ekonomide beklenenden daha güçlü bir toparlanma olmadıkça koruyacağını söyledi. Lockhart 0-25 baz puan arasındaki politika faiziyle, istikrarlı giden niceliksel gevşeme programının 2015'in ortalarına kadar devam etmesi durumunda zarardan çok fayda getireceğini belirtti. Lockhart finansal piyasalardaki rekor düzeyler ve düşük volatilitenin ise reel ekonomiye yansıyacak sistemik bir mali risk barındırmadığı yorumunda bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)