BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed piyasaları faiz artışına hazırlamalı----

Fed piyasaları faiz artışına hazırlamalı

Fed piyasaları faiz artışına hazırlamalı
16 Ekim 2014 - 15:15 www.finansgundem.com

Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, Fed'in piyasaları faiz artırımına hazırlaması gerektiğini söyledi

Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, Fed'in faiz oranlarının en kısa zaman içinde artırması ve önceden tahmin edilenden daha erken olacak bir faiz artırımı için piyasaları hazırlaması gerektiğini söyledi.
Faiz artırımı konusunda şahin duruşunu tekrarlayan Plosser, Fed'in öngörülenden daha önce Faiz artırımına başlaması gerektiğini belirterek, faiz artırımın çok fazla ertelenmesinin enflasyonun patlamasına yol açabileceğini savundu. 
Fed'in faizleri artırması gereken zamana yaklaşıldığını ifade eden Plosser, bu süreçte Fed'in sözlü ileriye yönlendirmedeki 'kayda değer zaman' ifadesini terk ederek, faiz artırımını daha verilere dayalı bir hale getirmesi gerektiğini belirtti. Fed'in faiz konusundaki yönlendirmesini enflasyon ve istihdam verilerine bağlaması gerektiğini savunan Plosser, cari işsizlik oranının tam istihdam olarak tanımlanan seviyeye yakın olduğunu da vurguladı. 
Plosser, "Fed faiz artırımının öngörülenden daha önce olabileceği konusunda piyasaları hazırlamalı. Fed'in şu anda faiz artırmasını önermiyorum, ancak ileriye dönük yönlendirmenin bize faiz oranlarını kademeli şekilde artırmaya öngörülenden önce başlamak için esneklik sağlayacak şekilde değiştirilmesi gerekli" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)