BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed para musluğunu ne zaman kısacak----

Fed para musluğunu ne zaman kısacak

Fed para musluğunu ne zaman kısacak
23 Temmuz 2013 - 13:33 www.finansgundem.com

ABD'de yapılan anketlerde Fed'in para musluklarını kısmaya başlayacağı tarih tahmin edildi

Ekonomistlere göre, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağı en muhtemel tarih Eylül ayı olarak görünüyor.
Fed Başkanı Ben Bernanke'nin Kongre'de geçen hafta yaptığı açıklamaların ardından gerçekleştirilen Reuters anketine katılan 56 ekonomistten 38'i bankanın tahvil alımlarını azaltmaya Eylül'de başlamasını bekliyor.
Ankete katılan 56 ekonomistin 54'ü ise, Bernanke'nin açıklamalarının ardından Fed'in alımları ne zaman azaltmaya başlayacağı konusundaki tahminlerinde hiçbir değişiklik yapmadı.
Bernanke, geçen ay söylediği tahvil alımlarının 2014 ortasında sonlandırılabileceği ifadesini tekrar etmesine rağmen, tahvil alımlarının gidişatı konusunda kesin hiçbir plan olmadığını, bunun ekonomik ve finansal gelişmelere bağlı olduğunu belirtmişti.
Ankete katılan 16 ekonomist, Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya Ekim-Aralık döneminde başlamasının beklediğini, iki kişi ise bunun gelecek yılın başında gerçekleşebileceğini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)