BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed ortadan kaldırılmalı!----

Fed ortadan kaldırılmalı!

Fed ortadan kaldırılmalı!
02 Aralık 2013 - 07:13 www.finansgundem.com

Jim Rogers, Fed’in görevlerini yerine getirmede başarısız olduğunu bu yüzden de tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi

Efsanevi yatırım danışmanı Jim Rogers’tan ABD Merkez Bankası’na yönelik sert eleştiriler geldi. Rogers, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, Fed Başkan adayı olarak kendi isminin verilmesini nasıl karşılayacağıyla ilgili bir soruya, “Ben önce Fed’i tamamen ortadan kaldırırdım sonra da istifa ederdim” dedi.

'MERKEZ BANKALARI OLMADAN DA DÜNYA DÖNÜYOR'
Yatırım gurusu, tarihe bakıldığında dünyanın merkez bankaları olmadan da kendi başının çaresine baktığını söyledi. Rogers, “ABD tarihi boyunca üç merkez bankasına sahip oldu. Daha önceki ikisi ortadan tamamen yok oldu. Şuanki de aynı kaderi yaşayacak. Çünkü bilançolarını şişirmeye devam ediyor. Hata üzerine hata yapıyorlar. Para basmaya devam ediyorlar” diye konuştu. Ünlü yatırım danışmanı, “Sonuç olarak, politikacılar bunun bir hata olduğunu kabul edip, kurtulmadıkları sürece bu kendi kendini imha etmeye kadar gidecek. Fed’in kendi kendini yok etmesini daha çok tercih ederim” dedi.

'KESİNLİKLE BORSALARDA ÇÖKÜŞ OLACAK'
Wall Street’teki aşırı yükselişle ilgili de konuşan Rogers, “Kesinlikle bir gün çöküş göreceğiz. Şu anda yapay bir likidite denizinde yüzüyoruz” dedi. Rogers, yakın zamanda bir düşüş beklemediğini, dünyanın bir süre daha para basmaya ve basılan paraları harcamaya devam edeceğini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)