BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed öncesi küresel piyasalarda dolar zayıfladı, hisseler yükseldi----

Fed öncesi küresel piyasalarda dolar zayıfladı, hisseler yükseldi

Fed öncesi küresel piyasalarda dolar zayıfladı, hisseler yükseldi
13 Mart 2017 - 07:09 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalarda, dolar Fed'in bu haftaki toplantısı öncesi düşerken hisse senetleri yükseldi, petrol geriledi

Asya hisse senetleri, Japonya, ABD ve İngiltere merkez bankalarının toplantıları ile birlikte, küresel para politikası kararları için önemli bir haftanın başlangıcında değer kazanırken, dolar zayıfladı. Petrol düşüşünü altıncı güne tşıdı.

Tokyo'da işlem gören hisse senetleri, son bir ayın en büyük haftalık rallisini devam ettirirken, Güney Kore hisse senetleri, Mayıs 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Hong Kong'daişlem gören Çin hisse senetleri, yetkililerinin olumlu bir ekonomik tablo çizmesinin ardından ralli yaptı. Avustralya doları, önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kaybeden ABD doları karşısındaki kazançlara öncülük etti. Petrol , ABD'li üreticilerin faaliyetlerini artırması ve bunun da OPEC'in küresel arz fazlasını kısmaya yönelik çabalarını dengelemesi ile birlikte varil başına 50 dolar seviyesinin altındaki düşüşünü sürdürdü.

Küresel hisse senetleri, ABD ve Avrupa'da büyümenin güçlendiğine ilişkin göstergelerin, 2017 yılının ilk iki ayında iyileşme işaretleri gösteren Çin ekonomisi ile çakışmasının etkisi ile rekor zirve yakınında seyrediyor. ABD'de geçen haftanın son işlem günü açıklanan Şubat ayı tarım dışı istihdam verisi, Fed'in Çarşamba günü faiz artırımına gitmesi için yolu açarken, gelecekteki artırımların hızlanacağına ilişkin beklentileri güçlendirmedi. Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika yapıcılarının, tahvil alım programı sonlanmadan önce faiz artırabilme gücünü değerlendirdiklerinin söylenmesi ile birlikte kazançlarını sürdürdü.

Hong Kong'da Haitong International Securities Group Ltd. satış işlemlerinden sorumlu idari direktör Andrew Sullivan, "İstihdam raporundan gelen bazı ilk yukarı etkiler var, ancak yatırımcıların büyük bölümü bu hafta merkez bankalarının ne söyleyeceğini görmek için bekliyor" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 12:14'te yüzde 0.6 yukarıda seyrediyordu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)