BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFED niceliksel gevşemeyi değiştirecek----

FED niceliksel gevşemeyi değiştirecek

FED niceliksel gevşemeyi değiştirecek
20 Şubat 2013 - 21:10 www.finansgundem.com

FED Mart ayında QE´de değişikliği değerlendirecek

ABD Merkez Bankası´nın (Fed) Ocak ayı toplantı tutanakları açıklandı.
Tutanaklara göre, Fed yetkilileri, Mart ayındaki toplantıda, niceliksel gevşeme (QE) programında major değişiklikleri değerlendirecek.
Tutanaklarda, bazı Fed yetkililerin mevcut aylık 85 milyar dolarlık varlık alım programında değişikliğine hazır olunması gerektiği yönünde görüş bildirdiği kaydedilirken, varlık alımlarının Mart ayındaki toplantıda gözden geçirileceği açıklandı.
Tutanaklarda pek çok Fed üyesinin 85 milyar dolarlık varlık alım programının maliyeti ve riskleri konusunda endişeli olduğu görüldü ve "Komitenin varlık alımı hızında değişiklikler yapmaya hazır olması gerektiği vurgulandı" ifadeleri kullanıldı.
Tutanaklarda, Fed üyelerinin tahvil alımı programının geleceği konusunda bölündükleri de görülürken, bazı üyeler varlık alımların erken kesilmesi gerektiğini bazıları ise bu durumun, alımların erkenden kesilmesinin zararlı olabileceğini belirtti.
Fed´in son toplantısı 29-30 Ocak tarihinde gerçekleşmişti. Fed´in gelecek toplantısı 19-20 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)