BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed neden geri çekilmeyecek!----

Fed neden geri çekilmeyecek!

Fed neden geri çekilmeyecek!
16 Aralık 2013 - 06:54 www.finansgundem.com

Goldman Sachs bankası, Fed’in bu haftaki toplantısından neden geri çekilme kararının alınmayacağını şöyle açıkladı...

ABD Merkez Bankası Fed, bu hafta Açık Piyasa Komitesi toplantısını gerçekleştirecek. Piyasadaki genel kanı toplantıdan geri çekilmeye başlama kararı çıkacağı kanısında.

Geçen hafta içinde ABD’den birden fazla kalemden gelen güçlü veriler Fed’in aylık 85 milyar dolarlık varlık alımını azaltmaya başlayacağı yönündeki beklentileri güçlendirdi. Potomac Research Group'un analistlerinden Greg Valliere, “Veriler beklentileri destekledi ancak Fed’in bu haftaki toplantıda aylık alımların azaltma kararı açıklama şansı yüzde 50” dedi. Piyasalar Aralık’ta kesin bir geri çekilme beklemese de birçoğu Ocak ya da Mart ayına kadar kesin bir açıklama gelmeyeceğini düşünüyor.

3 ANA NEDEN

Goldman Sachs bankasının analizleri ise müşterilerine Fed’in neden bu haftaki toplantıda geri çekilmeyeceğini 3 ana nedenle açıkladı.

EKONOMİK VERİLER

Bankanın raporunda ilk dikkat çekilen konu ekonomik veriler oldu. Analistler, Ekim ayı verileri istihdam konusunda bugüne kadar ki en iyi rakamları verse de Fed yetkililerin enflasyonu yakından takip etmeye devam edeceğine inanıyor.

SÖZLE YÖNLENDİRME YAPMADAN HAREKET ETMEZ

Goldman yetkilileri Fed’in geri çekilmeye önceden açıklama yaparak başlayacağını, bu haftaki toplantıda böyle bir şeyin gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğunun belirtti. Analistler, Fed içinde geri çekilmenin başlaması ve nasıl olacağı konusunda fikir birliği çalışmalarının devam ettiğine inandıklarını da belirtti.

BEKLENTİLER

Goldman analistleri her ne kadar piyasalar geri çekilme için Aralık ayını sıkça telaffuz etse de bunu az sayıda kişinin bu konuda hem fikir olduğunu ifade etti.

Analistler Fed’in geri çekilmeye Ocak ya da Mart’ta başlayabileceğini belirtti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)