BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFed: Krediler için standartlar sıkılaştı, talep zayıf----

Fed: Krediler için standartlar sıkılaştı, talep zayıf

Fed: Krediler için standartlar sıkılaştı, talep zayıf
06 Şubat 2024 - 07:50 www.finansgundem.com

ABD bankaları bu yıl faiz oranlarının düşmesiyle birlikte kredi talebinde artış beklerken, bazı kredi türlerinde kredi standartlarını daha da sıkılaştıracak.

ABD Merkez Bankası (Fed), ABD bankalarının dördüncü çeyrekte ticari ve endüstriyel krediler için daha sıkı kredi standartları ve daha zayıf talep bildirdiklerini, ancak bunu yapanların payının bir önceki döneme göre azaldığını söyledi.

Fed'in kredi yetkilileri anketine göre, ABD bankalarının orta ve büyük ölçekli işletmelere yönelik ticari ve sınai kredilere ilişkin standartları son üç ayda sıkılaştırma oranı üçüncü çeyrekteki %33,9'dan %14,5'e düştü. Bankaların %53'ü kredi koşullarını temelde değiştirmedi.

Anket, kredi talebinde iyileşme olduğunu gösterirken, büyük ve orta ölçekli firmalar arasında ticari ve sınai krediler için daha zayıf talep bildiren bankaların net payı üçüncü çeyrekteki %30,5'ten %25'e geriledi.

Üst Düzey Kredi Yetkilisi Görüş Anketi olarak bilinen anketteki rakamlar, net yüzdeler veya daha sıkı koşullar veya daha güçlü talep bildiren bankaların payları eksi daha kolay standartlar veya daha zayıf talep bildiren bankaların oranı olarak hesaplanmakta.

Fed Başkanı Powell, faiz indirimleri konusunda "dikkatli" hareket edeceklerini vurguladı

 

Fed'e göre faiz indirim için mart erken

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)