BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed kaplanın kuyruğundan tuttu----

Fed kaplanın kuyruğundan tuttu

Fed kaplanın kuyruğundan tuttu
19 Eylül 2013 - 07:14 www.finansgundem.com

Varlık alımına devam kararı alan Fed'in para politikasının kontrolünü kaybettiğini söyleyen bir stratejist bankanın durumunu bu sözlerle özetledi

ABD Merkez Bankası Fed, aylık 85 milyar dolar büyüklükteki varlık alımlarına devam kararı aldı. Piyasaları Fed'in en az 10 milyar dolarlık bir kesintiye gitmesini bekliyordu. Jones Trading Baş Piyasa Stratejisti Mike O'Rourke, Fed'in bu kararını "Fed kaplanı kuyruğundan tutmuş durumda. Banka, para politikasının kontrolünü kaybetti. Fed varlık alımlarını azaltamıyor çünkü bu durum faizleri tırmandırıp ülke büyümesini yavaşlatır" sözleriyle değerlendirdi. O'Rourke, Fed'in geri çekilmeme kararının arkasında ABD'nin parlak olmayan ekonomik performansı, 10 yıllık tahvillerin yüzde 3'e ulaşacağı endişesi ve Washington'ın borç tavanı yüzünden yeniden kilitleneceği korkusunun yattığını söyledi.
'BÜYÜME YERİNE KOLAY PARA TERCİH EDİLDİ'
O'Rourke, "Eğer ABD ekonomisi yüzde 3'lük tahvil faiziyle başa çıkamıyorsa o zaman S&P 500'ün de 1700 puanın altında olması gerekir. Hisse piyasasının kolay parayı ekonomik büyümeye tercih etmiş olması gerçekten dikkat çekici" dedi.
'FED GAZDAN AYAĞINI ÇEKEMİYOR'
Fed'in üçüncü faz parasal genişlemesinin bir yıldır sürdüğünü belirten O'Rourke, buna reğmen ABD ekonomisinin hala bankanın ayağını gazdan çekmesine yetecek kadar güçlenemediğini de ekledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)