BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed faizi ne zaman artırmak istiyor?----

Fed faizi ne zaman artırmak istiyor?

Fed faizi ne zaman artırmak istiyor?
13 Temmuz 2015 - 08:56 www.finansgundem.com

Blackstone başkan yardımcısı Wien, “Güçlenen ABD ekonomisi Fed’i faiz oranlarını Eylül’de artırmaya teşvik edebilir” dedi

Blackstone Group LP’nin danışma hizmetleri birimi başkan yardımcısı Byron Wien, güçlenen ABD ekonomisinin Fed’i faiz oranlarını Eylül’de artırmaya teşvik edebileceğini söyledi. Wien Pazar günü katıldığı bir televizyon programında, “Bence ekonomi ikinci yarıda çok daha iyi gidecek ve Fed faiz artırmayı çok istiyor” diye konuştu.

Fed Başkanı Janet Yellen, Cuma günü Cleveland’da yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin gelişme göstermesi ile birlikte Faiz oranı artırımının bu yıl gelebileceği ifadesini korudu.

Bloomberg’in derlediği verilere göre Fed’in Aralık ayında faiz artırımına gitme ihtimali 8 Temmuz’daki yüzde 54 seviyesinden yüzde 67’ye yükseldi. Eylül ayı için olasılık yüzde 21’den yüzde 33’e geldi.

Wien, “Yılın geri kalanında ekonomik temeller gelişme gösterecek. Karlar tahminlerden iyi gelecek. Petrol fiyatlarının ılımlı şekilde yükselmesini bekliyorum” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)