BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed faiz artırıma ihtiyaç duyabilir----

Fed faiz artırıma ihtiyaç duyabilir

Fed faiz artırıma ihtiyaç duyabilir
18 Temmuz 2014 - 08:11 www.finansgundem.com

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, "Fed'in faiz oranlarını daha erken artırmaya ihtiyacı olabilir" dedi

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD ekonomisinin cari hız ile büyümeye devam etmesi halindes Fed'in kısa vadeli faiz oranlarının daha erken artırmasının gerekebileceğini söyledi.

Bullard yaptığı açıklamada, "Fed, bugün itibariyle makroekonomik hedeflerine daha yakın. Beklenenden güçlü veriler, artan enflasyon ve hızlı şekilde iyileşen istihdam piyasası Fed'in faiz görünümünü önümüzdeki aylarda ve çeyreklerde değiştirebilir" diye konuştu.

Bununla birlikte Bullard, Fed'in içinde bulunduğu ultra gevşek para politikası duruşundan, daha normal para politikasına geçmesinin uzun bir zaman alacağını da vurguladı.

Bullard konuşmasında, "Önemli olan Fed'in kısa vadele Faiz oranlarını hali hazırdaki sıfıra yakın seviyelerden yükseltmeyi düşünmeşe başlaması, çünkü merkez bankasının politikasının gelecekte sorun yaratmayacağından emin olmaya ihtiyacı var. Fed'in politikasını normalleştirmesi bu nedenle uzun zaman alacak. Fed'in politika duruşunu
ekonominin performansı ile daha paralel hale getirmeye ihtiyacı var" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)