BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed ekonomistleri böldü----

Fed ekonomistleri böldü

Fed ekonomistleri böldü
25 Şubat 2014 - 07:44 www.finansgundem.com

ABD'nin Ulusal İş Ekonomistleri Örgütü üyeleri arasında yapılan anket, üyelerin Fed'in geri çekilmeye devam edip etmeyeceği konusunda bölündü

Ekonomistler ABD Merkez Bankası Fed'in varlık alımlarından çekilmede nasıl bir yol izleyeceği konusunda ikiye bölünmüş durumda. Ulusal İş Ekonomistleri Örgütü'nün (NABE) 230 üyesi arasında düzenlenen ankette, üyelerin yüzde 43'ü Fed'in geri çekilmeyi sürdürerek dördüncü çeyrekte tamamlayacağını öngördü. Ankete katılanların yüzde 42'si ise Fed'in ekonominin toparlanmasına izin vermek için geri çekilmeye bir süre ara verdikten sonra programı 2015'te tamamlayacağını öne sürdü.

ÇOĞUNLUK 'POLİTİKA İYİ' DEDİ

Ankete katılan ekonomistlerin tamamının yüzde 37'si uygulanan para politikasının iyi olduğunu düşünürken, yüzde 21'i ise politikanın "fazla genişlemeci" olduğunu savundu. Yüzde 39'luk bir kesim ise politikanın fazla sıkı olduğunu düşünüyor.

FAİZ ARTIRIMI NE ZAMAN GELİR?

"Fed faizleri ne zaman artırmaya başlar?" sorusuna yanıt veren NABE üyelerinin yüzde 36'sı 2015'in ilk yarısına işaret ederken yüzde 37'lik kesim "2015'in ikinci yarısı" cevabını verdi. Yüzde 12'lik kesim ise faiz artırımının bu yılın ikinci yarısında gelebileceğini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)