BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed devam kararı alabilir----

Fed devam kararı alabilir

Fed devam kararı alabilir
30 Ekim 2013 - 07:25 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası bu akşam varlık alımlarıyla ilgili açıklama yapacak

ABD Merkez Bankası Fed, bugün aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarıyla ilgili karar açıklayacak. ABD ekonomisi istenen iyileşmeyi sergilemediğinden, piyasalarda Fed’in desteğini Mart 2014’e kadar devam ettireceği beklentisi var. Ancak Morgan Stanley bankasından bir analist, desteğin Haziran 2014’e kadar sürebileceğine dikkat çekti. Analist Matthew Hornbach, 16 gün kepenklerin kapalı kaldığı ABD’de verilerin ve işleyişin durmasının ekonomiye zarar verdiğini, bu yüzden de daha önceden düşünülen tarihlerde ilerleme görülebileceğini ifade etti. Analist, bu şartlarda Fed’in istediği iyileşme rakamlarının 2014’ün sonlarına doğru gelebileceğini söyledi.
AZALTMA İHTİMALİ SIFIR
UBS analistlerinden Art Cashin, piyasaların Fed'in iki günlük toplantısından aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarını azaltması yönünde bir karar çıkmasına 'sıfır' ihtimal verdiğini kaydetti.
MART BEKLENTİSİ
Piyasalardaki genel kanı ise Fed’in bu akşamki toplantıda varlık alımlarını devam ettireceği yönünde. ABD’den geçtiğimiz haftalarda gelen istihdam verisinin beklentilerin oldukça altında kalması bu kanıyı destekledi. ABD’de işsizlik şu anda yüzde 7,3 seviyesinde. Fed yetkilileri daha önceki açıklamalarında, varlık alımlarını sonlandırmak için işsizliğin yüzde 6,5’e gerilemesi gerektiğini belirtmişti.
VARLIK ALIMLARINI ARTIRABİLİR
Geri çekilmenin erteleneceği beklentisine ek olarak bazı analistler Fed’in varlık alımlarını artırabileceğine dikkat çekti. Doktor Kıyamet olarak bilinen yatırımcı Marc Faber, ABD’de bazı para politikalarının geçici olarak başlamasına rağmen kalıcıya dönüştüğü, varlık alımlarının sonunun bu yönde olacağını söyledi. Faber, Fed’le ilgili olarak asıl sorulması gereken sorunun varlık alımlarını ne zaman artıracağına yönelik olması gerektiğini de belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)