BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed 'devam' dedi----

Fed 'devam' dedi

Fed 'devam' dedi
30 Ekim 2013 - 19:23 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası 85 milyar dolarlık tahvil alımlarına devam kararı verdi

ABD Merkez Bankası (FED), bugün sona eren 2 günlük Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında aylım 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alım programının değiştirilmemesi kararı aldı. FOMC toplantısının ardından yapılan açıklamada tahvil alım programının ne zaman sona erdirileceği veya ekonomik görünümde değişimin nasıl değerlendirildiği konuların çok az sinyal verildi.
FOMC açıklamasında, tahvil alım programında ayarlamaya gidilmesi için ekonomide toparlanmanın sürdürülebilir olduğu konusunda daha fazla kanıt görüymesinin bekleneceği ifade edildi. Eylül ayı toplantısının ardından yapılan açıklamadaki dili tekrarlayan FOMC, "Komite, yaptığı alımların hızını ayarlamadan önce ilerlemenin sürdürülebilir olduğu konusunda daha fazla kanıt beklemeye karar verdi" ifadelerini kullandı.
Ekonominin ılımlı bir hızla büyümeye devam ettiği ve istihdam piyasasının biraz daha iyileşme gösterdiği belirtilen açıklamada, konut sektöründeki güçlenmenin ise son aylarda yavaşladığına işaret edildi. FOMC açıklamasında Eylül ayında olduğu gibi yüksek mortgage faizlerine ve sıkı finansal şartlara dikkat çekildi. 
FOMC ayrıca, mali politika belirsizliklerinin büyümeyi sınırlamaya devam ettiğini vurguladı.
FOMC toplantısında faiz oranları değiştirilmeyerek yüzde 0.0-0.25 aralığında tutulurken, faizler konusundaki ileriye dönük yönlendirme değiştirilmedi. FOMC açıklamasında ekonomide, istihdamda kayda değer iyileşme görülene kadar faizlerin oldukça düşük tutulmaya devam edileceği yinelendi.
FOMC'nin faizleri değiştirmeme kararı 1'e karşı 9 oyla alını. Kansas City FED Başkanı George, önceki toplantılarda olduğu gibi bu toplantıda da faiz kararına muhalefet etti. George toplantıdaki konuşmasında finansal dengesizlikler ve enflasyon konusundaki endişelerini tekrarladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)