BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed Cleveland Başkanı enflasyon verilerini yorumladı----

Fed Cleveland Başkanı enflasyon verilerini yorumladı

Fed Cleveland Başkanı enflasyon verilerini yorumladı
12 Mayıs 2016 - 23:04 www.finansgundem.com

Cleveland Fed, son veriler cesaretlendirici ve FOMC'nin yüzde 2 enflasyon hedefi doğrultusunda istikrarlı

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester Almanya'da yaptığı konuşmada, "son veriler cesaretlendirici ve FOMC'nin yüzde 2 enflasyon hedefi doğrultusunda istikrarlı olurken, son resesyondan beri FOMC'nin açıklamaları açıkca enflasyonun politika yapıcıların odak noktası olduğunu gösteriyor." dedi.

Loretta Mester, FOMC'nin enflasyon projeksiyonunda "bir tür hata bandı" olması gerektiğini belirterek, "Yapabileceğimiz en iyi şey, tahminlerimizdeki belirsizliğin farkında olmaktır." diye konuştu.

Mester, "Böyle bir hareket kamunun tahminlerdeki riskleri anlamalarına yardımcı olur ve politika yapıcılara da daima belirsizlik ile yaşadığımızı hatırlatır. Ekonomik belirsizlik bizi felçe uğratmamalı, aksine Fed çeşitli modellerin sonuçlarına bakmalı ve tahminlerini veriye karşı modellerden değerlendirmeli." dedi.

Mester, Petrol fiyatları, ABD doları biraz istikrar gösterirken, manşet enflasyon ve altta yatan enflasyon ölçütleri yukarı hareket ettiğini ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)