BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed 'Bej Kitap' Kasım raporu açıklandı----

Fed 'Bej Kitap' Kasım raporu açıklandı

Fed 'Bej Kitap' Kasım raporu açıklandı
03 Aralık 2014 - 21:47 www.finansgundem.com

Fed'in iş dünyasının nabzını tuttuğu araştırma raporu "bej kitap" Kasım sayısında, bölgelerdeki istihdam artışının yaygın olduğu ifade edildi

Amerikan Merkez Bankası Fed'in iş dünyasının nabzını tuttuğu araştırma raporu "bej kitap" Kasım sayısında, bölgelerdeki istihdam artışının yaygın olduğu ifade edildi.

Bej kitapta en dikkat çekici noktalardan biri, toparlanma sürecinin boyunca büyüme için kullanılan 'orta düzeyde ve ılımlı ifadelerinin kaldırılması oldu. Son dönemde sıkça tartışılan petrol fiyatlarındaki düşüşün Atlanta ve Dallas'taki endüstri için endişe kaynağı olduğu da bej kitapta yer alan bir başka konu oldu.

Fed'in iş dünyasının nabzını tuttuğu araştırması Bej Kitap'ın Kasım sayısında 12 Fed şubesinin görev alanlarındaki ekonomik aktiviteler ile ilgili bilgiler yer aldı. Raporda "Bölgelerin bir kısmında görüşülen kişiler, gelecekteki ekonomik faaliyet görünümü açısından da iyimser kalmaya devam etti" ifadesi yer aldı.

Yılın ikinci yarısında ekonomik faaliyetlerin tüm bölgelerde yükselişte olduğunu belirtilen Bej Kitap'ta tüm bölgelerde imalat sanayinin genişlediği ve tüketici harcamalarının güçlü şekilde arttığı ifade edildi.

Chicago Fed tarafından toplanan 24 Kasım ve öncesine ait verilerle gerçekleştiren araştırmada, tüketici harcamalarının çoğu bölgede düşük akaryakıt fiyatları ile artmaya devam ettiği ifade edildi.

Raporda "Genel itibariyle fiyat ve maaş enflasyonu düşük kaldı. İşgücü maliyetleri ise bazı bölgelerde vasat ve orta düzeyde arttı. Çoğu bölgede imalat faaliyetleri arttı" tespitleri yer aldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)