BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFed başkanlığı için önü açıldı!----

Fed başkanlığı için önü açıldı!

Fed başkanlığı için önü açıldı!
23 Eylül 2013 - 08:39 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) başkanlık yarışında gözler yine kadın aday Janet Yellen’e çevrildi

Dünya piyasalarının politikalarını yakından izlediği ABD Merkez Bankası’nın (Fed) başkanlık yarışı adaylarından Larry Summers’ın çekilmesinin ardından gözler yeniden kadın aday Janet Yellen’e çevrildi.
14 senedir Fed yönetim kurulunda üye olan Yellen, Fed Başkanlığı’na seçilirse, FED’in yönetimine geçen ilk kadın başkan olacak. Yellen’nin, şubat ayında koltuğunu bırakacak olan Başkan Ben Bernanke’nin parasal politikalarını desteklediği biliniyor. Ancak global piyasalar, mayıs ayında açıklanan tahvil alımını kademeli olarak sonlandırma kararına ilşkin son Fed toplantısında bir adım atılmamasının ardından Yellen’in nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyor. Hali hazırda Fed Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Yellen’nin 4 yıllık bu görev süresi 4 Ekim 2014’de sona erecek. Yellen’in 15. Fed Başkanı olarak seçilmesi durumunda bu görevi 1 Şubat 2014’te başlayacak.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)