BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Fed azaltımı 10 milyar dolar olur'----

'Fed azaltımı 10 milyar dolar olur'

'Fed azaltımı 10 milyar dolar olur'
24 Aralık 2013 - 10:18 www.finansgundem.com

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, Fed'in bundan sonraki toplantılarında ne kadar azaltıma gideceğine dair ipuçları verdi

ABD Merkez Bankası her toplantıda varlık alımını her toplantıda 10 milyar dolar azaltabilir. Açıklama Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker'dan geldi. Lacker, Fed'in bundan sonraki her toplantıda ekonomik verilere bağlı olarak varlık alımlarını 10 milyar dolar azaltabileceğini söyledi.
CNBC'ye konuşan Lacker, Fed'in son toplantıda aldığı ocak ayına ilişkin ilk azaltım kararının ise Fed Başkanı Bernanke'nin görev süresinin Ocak'ta doluyor olmasıyla ilgili olmadığını kaydetti. Lacker, politika faizi olan hedef federal fonlama oranının da 2015 başına kadar yüzde 2'ye yükseleceğini öngördü. Fed sözkonusu oranı Aralık 2008'de sıfır ila yüzde 0,25 aralığına çektiğinden bu yana değişikliğe gitmedi.

BITCOIN'E KARIŞMAZ

Lacker, Bitcoin’lerle ilgili de konuştu. Richmond Fed Başkanı, "Tamamen özel bir para. Değeri bu kadar dalgalanırsa, pazar payı elde etmede zorlanacak. İzlemesi ilginç olacak" dedi. Lacker, Çin’deki yasaklamanın ardından, Fed’in de benzer bir adım atıp atmayacağı yönündeki soruya şu şekilde yanıt verdi: “Tamamen özel bir piyasa. Bu noktada neden öyle bir şey yapsınlar ki, bir neden göremiyorum.”

DEĞER KAYBETTİ

Geçtiğimiz aylarda spekülasyonların da etkisiyle 1200 doları geçerek rekor kıran Bitcoin’ler şu anda 680 dolar seviyesinde. Hafta sonu 600 dolara kadar da geriledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)