BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakFazladan satan parayı ödeyecek----

Fazladan satan parayı ödeyecek

Fazladan satan parayı ödeyecek
14 Nisan 2013 - 09:19 www.finansgundem.com

Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu açıkladı: Maket üzerinden fazladan satış yapan inşaat şirketleri mağdurlara paralarını ödeyecek…


Esenyurt'un kanayan yarası haline gelen imar sorunu için ilk büyük adım atıldı. İBB'nin 2008 yılındaki imar planlarını kabul etmesinin ardından bazı firmalar rahat bir nefes aldılar. Mağduriyet olmasın diye düşük emsalli projeler 2.5'e yükseltildi. Bazı firmalar için sorun hala bitmedi. Verilen 2.5 emsali aşan firmalar maket üzerinden fazladan sattıkları dairenin parasını iade edecekler. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, yeni imar planıyla ilgili olarak Akşam’dan Ercan Öztürk’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Başkan Kadıoğlu'nun o açıklamaları:
“Biz başından beri sustuk. Şimdi buradan vatandaşlar daire satın alıyorlar. Alacakları dairenin ruhsatı olup olmadığını bilmiyor. Bunu araştırmak da istemiyor. Gidiyor maketten dairesini satın alıyor. Bizim o inşaatlara verdiğimiz ruhsatlar var. Bizim ruhsatların dışında satış yapmış müteahhitler. Oraya yapmışlar, doğru değil ama ortada bir hata var.
50 BİN TL'YE DAİRE...
Bazı firmaların beklentisi yüksek ama bizim vereceğimiz emsaller belli. Emsaller 2.5'un üzerine çıkmayacak. Vereceğimiz emsallere göre bu işi çözecekler. Bu da makul sınırlar içerisindedir. Herkes buna uyacaklardır. Şimdi fazladan yani maket üzerinden daire satanlar sorunlarını çözüyorlar. FiYapı'da sorun bitti. Bazıları var sorunlu. 50-60 bin liraya kime daire satıyorsa  aldığı o paraları iade etsin. 50 bin liraya daire almak diye bir şey var mı? Böyle bir dünya yok. Kendi sorununu kendisi çözecek. Biz buna müdahil olmayacağız.
148 MÜFETTİŞ GELDİ
Bana 134 defa İBB müfettişleri geldi. 14 defa da İçişleri Bakanlığı'nın mülkiye müfettişleri geldi. Savcılıkta bizimle ilgili her zaman soruşturmalar var. Bir tanesi takipsizlikte sonuçlandı, diğerleri devam ediyor. Herkes işini yapıyor. İçişleri Bakanı bana niye dokunmayacak? Benim dokunulmazlığım yok. Kendi arkadaşım olan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin bana müfettiş gönderdi.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)