BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFas'ta yaşanan depremin dehşetini anlattı----

Fas'ta yaşanan depremin dehşetini anlattı

Fas'ta yaşanan depremin dehşetini anlattı
10 Eylül 2023 - 16:06 www.finansgundem.com

Fas' da meydana gelen depremde birçok evin yerle bir olduğu Edasil köyünde sağ kurtulan depremzede yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Depremzede, "İnsanlara anlatamayacağım bir felaket yaşadı." dedi.

8 Eylül'de gece yerel saatle 23.10'da merkez üssü Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğünde depreme yakalanan Edasil sakinlerinden Hüseyin Umuluk, yaşadıkları dehşeti ve gözlemlerini paylaştı.

Deprem nedeniyle köydeki birçok evin yıkıldığını belirten Umuluk, sağ kalanların can havliyle zor durumdakilere yardım etmek ve enkaz altındakileri çıkarmak için seferber olduğunu ifade ederek, "İnsanlara anlatamayacağım bir felaket yaşadı." dedi.

Çözüm çağrısı

Vatandaşları kurtarmak için gösterdikleri çabalardan ötürü yerel yetkililere teşekkürlerini ileten Umuluk, yetkililere ayrıca; evlerini kaybeden vatandaşlara acil yardım, yiyecek ve su sağlamanın yanı sıra çözüm bulmaları çağrısında bulundu.

Umuluk, bölge sakinlerinin yaşam malzemelerine acil ihtiyaç duyduğunu belirterek, köydeki evlerin çoğunun çöktüğünü bazılarında da çatlaklar oluştuğunu, dolayısıyla tehlike nedeniyle kimsenin evlere giremediğini söyledi.

Depremin merkezi olan dağlık bölgede enkaz altında kurtarılmayı bekleyenlerin bulunduğunu aktaran Umuluk, yolların hasar görmesi nedeniyle bölgeye ulaşımın sınırlı olduğunu kaydetti.

Fas'ı yıkan fay Van depremini hatırlattı

 

Fas'ta büyük yıkım! Can kaybı artıyor

 

Fas'ta 3 günlük yas ilan edildi

 

Fas tarihindeki yıkıcı depremler

 

Fas'ta şiddetli deprem! Yüzlerce ölü var

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)