BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinFarklı bir mağara otel deneyimi için: Sota Cappadocia ----

Farklı bir mağara otel deneyimi için: Sota Cappadocia

Farklı bir mağara otel deneyimi için: Sota Cappadocia
10 Haziran 2016 - 12:08 www.finansgundem.com

Sota Cappadocia Cave Hotel, Ürgüp’te mağara oda konsepti ve konsept iç tasarımıyla birlikte mükemmel Kapadokya manzarasına karşı misafirlerini ağırlıyor

Yüzyıllar önce aktif yanardağlar olan Erciyes ve Hasandağları'nın püskürmesi ile eşi benzeri olmayan doğal güzelliğini almış Kapadokya’nın en güzel yapılarından biri olan ve ilk yerleşimcilerinden bugüne kadar kullanılmaya devam eden mağaralardan esinlenilerek ortaya çıkan Sota Cappadocia, Kapadokya’nın merkezi olan Ürgüp’te, doğal dokusunu en iyi şekilde korumayı başarmış mahallelerinden birinde doyumsuz bir manzaraya karşı, mağara oda konseptini özel iç dekorasyonu ile mimariyle zenginleştirerek misafirlerini ağırlıyor.

2008 yılında Kapadokya bölgesinde Ürgüp kasabasına yerleşen Nil Tuncer, uzun yıllar Kapadokya’daki önemli butik otellerde otel müdürlüğü yaptıktan sonra kendi otelini açmaya karar verdi. Durumu pek iç açıcı olmayan tarihi bir Ürgüp evini satın alan Nil Tuncer, yaklaşık 5 yıl sürecek olan restorasyon, renovasyon ve tasarım sürecine başlamış oldu. Bu süreçte, Mükerrem Kalkay da projeye yatırım ortağı olarak katıldı ve proje hız kazandı. Mimari çalışma eşliğinde öncelikle evin orijinal halinin planları çıkartılıp, anıtlar kurulundan tescil ettirildi. Bu vesile ile kaybolmakta olan bir değer de tekrar hayata döndürülmüş oldu. Restorasyon sürecinde yapının aslına uygunluğuna büyük önem veren Nil Tuncer, otelin genel konseptini de Kapadokya’nın eşsiz atmosferinin vazgeçilmezi olan mağara odalar üzerinde konumlandırdı. Restorasyon süreci devam ederken otelin iç tasarım konsepti için Kapadokya tutkusu bilinen ve otel tasarımları konusunda deneyimli ve başarılı projelere imza atan İç Mimar Oytun Berktan ile çalışılmaya başlandı. Oytun Berktan Sota Cappadocia'nın tasarımında, Kapadokya'nın volkanik bir bölge olmasından esinlenerek kum ve kayaların bejimsi sarı tonlarının hakim olduğu bu bölgede volkanik taşların antrasit ve kömür karası rengini otelin genel mobilyalarına ve de tasarımına taşıdı.

Şırahane, Tandır Oda, Kule Oda, Göbekli Oda, Kaya Oyma Erzak Odası gibi tematik odalarıyla misafirlerine en güzel şekilde hizmet vermeyi ve güzel bir Kapadokya deneyimi yaşatmayı hedefleyen Sota Cappadocia’nın en önemli özelliklerinden biri de tüm otelde sürdürülebilir enerjiyi destekliyor olmasıdır. Bölgede yaygın olarak kullanılmakta olan kömür kazanları ve doğal gazlı çözümlerden farklı olarak Sota Cappadocia doğal bir yakıt olan pelet kazanı kullanmaktadır. Isınma ve su ısıtma çözümünü güneş enerjisi, pelet kazanı ve elektrik üzerine hibrid bir sistem ile kurulan otel, misafirlerine maksimum konforu çevreci ve verimlilik artırıcı altyapısı ile sunuyor. Ayrıca Sota Cappadocia altyapısı ile sulama ve dış mekan yıkamada kullanmak üzere gri atık suları toplamakta ve dönüştürmektedir ve böylelikle daha kurak olan karasal iklimin hakim olduğu bu bölgede su kullanımını azaltmak konusunda destek olmaya çalışmaktadır. Ürgüp Belediyesi’nin sunmakta olduğu geri dönüşüm desteği konusuna cam, kağıt ve diğer atıkları ayrıştırarak destek vermektedir.

Nil Tuncer, Kapadokya’da sıfırdan kurulumunu yaptığı, yine mağara oda konseptinde bir butik otel ile Trip Advisor’da, müşterilerden gelen yorumlar doğrultusunda ‘’2014- Avrupa’daki En İyi 25 Butik Otel’’ sıralamasına ekibi ile birlikte girmeye hak kazandı. Bu başarısıyla birlikte Nil Tuncer’in otel yöneticiliği yaptığı dönemde otelcilik ve servis alanlarında pek çok başarısı mevcut. Sota Cappadocia’nın yatırımcı ortağı Mükerrem Kalkay da uzun yıllardır bölgede Turizmin çeşitli kollarında başarılı çalışmalar gerçekleştirdi ve bir süre Belçika’da yaşadıktan sonra Kapadokya’ya yerleşti ve şu anda turizm rehberliği yapıyor, aynı zamanda atlar ile ilgili profesyonel tecrübelerinden dolayı misafirlere at turlarında eşlik ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yasemin Altun10 Haziran 2016 17:04

    Geçen ay bu otelde kalmıştım ve çok beğenmiştim. Tekrar tekrar gidebileceğim bir otel olarak nitelemiştim. Sürdürülebilir enerji kullanımı ve çevreye duyarlılık yaklaşımlarını ise bu yazı ile öğrendim ve çok takdir ettim. Ülkemizde bu bakış açısına giderek artan şekilde ihtiyacımız var. Başarılar dilerim.