BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoring şirketine hızlı girişi----

Faktoring şirketine hızlı girişi

Faktoring şirketine hızlı girişi
21 Ocak 2015 - 07:03 www.finansgundem.com

Geçen yıl Sümer Faktoring’i alan Altınbaş Holding, faktoring sektörüne hızlı girdi

1996 yılında Sümerbank iştiraki olarak kurulan Sümer Faktoring, 2001’de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) geçti. 2002 yılında ise isim hakları ile birlikte Sümer Faktoring’i, Erdem Ersoy’a aldı. 2014 yılının Nisan ayında da şirket Altınbaşlar tarafından satın alındı.

Sümer Faktoring Genel Müdürü Faruk Talay, 2014’te Sümer Faktoring hisselerinin el değiştirdiğini ve şirketin yüzde 100 oranında Altınbaş Ailesi tarafından devir alındığını belirterek, “Altınbaş Holding;  kuyum, akaryakıt, lojistik, eğitim sektörlerinde ülkenin önde gelen markalarını içinde barındırmakta. Grup aynı zamanda KKTC’de ve Ukrayna’da sahip olduğu bankalar ve Türkiye’de sahip olduğu diğer finansal şirketler ile finansal sektörde de ciddi markalara ve tecrübeye sahip. Altınbaş Holding’in sahip olduğu bu finansal kesim tecrübesi kısa sürede etkisini Sümer Faktoring’de de gösterdi ve şirket 6 ay gibi kısa bir sürede reorganizasyonunu tamamlayarak sektörde kendine yer edindi” dedi.

SIKI RİSK POLİTİKASI

Faruk Talay, faktoring sektörü hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, 2014’te sektörün büyümeye devam ettiğini, aktif toplamının yüzde 25 civarında  arttığını belirtti. 2015 yılında da yüzde 20 büyümenin yaşanacağını ifade eden Talay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2015, sıkı risk politikalarının uygulandığı ve sektörün kaliteli aktif yapısını koruma yönünde adımlar atılacağı bir yıl olacak. Bunun yanında faktoring sektörü, Finansal Kurumlar Birliği önderliğinde 2015 yılında da sektörün tanıtım, sorunların çözülmesi ve ortak politikalar oluşturulması yönünde ciddi adımlar atmaya devam edecektir.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)