BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFakıbaba: Küçükbaş hayvan ithalatını bitireceğim----

Fakıbaba: Küçükbaş hayvan ithalatını bitireceğim

Fakıbaba: Küçükbaş hayvan ithalatını bitireceğim
19 Mayıs 2018 - 05:10 www.finansgundem.com

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, canlı hayvan ve et ithalatı ile nişasta bazlı şeker konularında soruları yanıtladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı olmadığını ancak et, şeker gibi kritik sektörlerde devletin regülasyonunun olması gerektiğini belirterek, nişasta bazlı şeker tartışmalarına açıklık getirdi. Fakıbaba, “Hekim olarak ben tatlının da, unlu mamullerin de fazlasına karşıyım. Kaldı ki, nişasta bazlı şekere tam karşıyım. Zaten kotalarını azalttık. Ama nişasta bazlı şekeri tamamen kaldıran ülke yok. Çünkü o kıvamı tutmuyor. Ama bunu mümkün olduğunca azaltmak ve (ürünün) üzerinde ne kadar kullanıldığını yazmak, bunu bilmek tüketicinin hakkıdır” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN İTHALATINI KESECEĞİM

Küçükbaş hayvan ithalatını hemen kesmeyi düşündüklerini söyleyen Fakıbaba, şunları söyledi:

“500 bin damızlık koyun projesi önemli. Biz niye hayvan ithal ediyoruz? Ana eksik, ana eksik olduğu için hayvan elde edemiyoruz. Büyükbaşta 16 milyon büyükbaşımız var. 1 milyon düveye ihtiyacımız var, 250 bin düveyi zaten proje kapsamında yürütüyoruz. Geldim ‘et ucuzlayacak’ dedim, ucuzladı. Şimdi de çok emin bir şekilde, hayvan sayısındaki bu artıştan dolayı ‘hayvan ithal etmeyeceğiz’ diyorum.”

TAVADA YUMURTA BİR DİLİM EKMEK

TÜRKİYE’nin gıda israfıyla da mücadele etmesi gerektiğini kaydeden Fakıbaba, şunları söyledi:

“Bazı yerlere gidiyorum, sofrada binbir çeşit oluyor. Mesela benim evde kahvaltım yağda kızarmış bir yumurta ve bir dilim ekmek. Çatalla ekmeğin üzerine koyuyorum ve yiyorum. Diyorum ki, ‘Hanım yine harika bir kahvaltı yaptım.’ O kadar büyük zevk alıyorum ki. Bu kahvaltı bana yetiyor. Çok abartı var. İnsanın alabileceği bir kalori vardır, onun üstü zarardır.”

ALIM GÜCÜ ARTTIĞI İÇİN ETE TALEP YÜKSELDİ

2002-2017 döneminde sığır sayısının yüzde 50, küçükbaş hayvan sayısının ise yüzde 40 arttığını belirten Fakıbaba, “Bu artışa karşılık halkın alım gücünün yükselmesi sonucu tüketim alışkanlıklarının değişmesi, nüfus artışı, 3.5 milyon mülteci ve 30 milyonu aşkın turist varlığı gibi etkenler kırmızı ete olan talebi yükseltti” dedi. (Hürriyet)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)