BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaizsiz finans Borsa İstanbul'da!----

Faizsiz finans Borsa İstanbul'da!

Faizsiz finans Borsa İstanbul'da!
11 Ağustos 2014 - 07:42 www.finansgundem.com

Faizsiz bankacılık için ekonomi yönetimi yeni adımlar atıyor. İşte o çalışma;

Ekonomi yönetimi faizsiz finans stratejisini güncelledi. Buna göre faizsiz bankacılık konusunda lisanslama mekanizması kurulacak, yurt dışında ihraç edilen kira sertifikalarının Borsa İstanbul nezdinde kote edilebilmesi için çalışma başlatılacak.

ÖZEL FON HAVUZU

Sabah'ın haberine göre, faizsiz finansa ilişkin Türkçe literatür ve ders kitabı eksikliği giderilecek. Katılım bankaları tarafından müşterilere katılım hesaplarının getiri oranından daha fazla getiri sağlayabilecek özel fon havuzları kurulacak. Türkiye Bankalar Birliği ile BDDK tarafından hazırlanan "Katılım Bankacılığı" raporunda, Hazine'nin kira sertifikası ihraçlarını artırması öngörüldü. Kira sertifikası ihracında kamuya sağlanan kolaylıkların özel sektöre de sağlanması, kaynak toplama yöntemlerine yönelik vergisel dezavantajların da giderilmesi istendi. Kira sertifikaları için organize ikinci el piyasalar oluşturulması gerektiği belirtilerek, katılım sigortacılığında da Türkiye standartları oluşturulması çağrısı yapıldı. Raporda katılım bankalarının kira sertifikası ihracını artırması için elindeki gayrimenkul stokunu artırması gerektiği de vurgulandı.

SERTİFİKA ALIMI ÖZENDİRİLSİN

Raporda ifadeler şu şekilde yer aldı: Kamu kurum ve kuruluşlarının kira sertifikası satın almaları özendirilmeli. Faizsiz finansın geliştiği ülkelerde sukuk piyasası belirli hacme ulaşıncaya kadar özel sektörün ihraç ettiği sukuklar kamu kurumlarınca satın alınıyor. TMSF, BİST, TPAO, THY gibi kurumlar kira sertifikasına yatırım yapabilir. Kira sertifikası ihracına yönelik mevzuatta kamu için sağlanan kolaylıklar özel sektör içinde sağlanmalı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)